luni, august 8, 2022

Reacţia acestui bărbat atunci când vede pentru prima oară lumea colorată te va impresiona enorm!

Date:

Share:

Pentru noi, cei care avem o viziune perfectă pentru culoare, e greu să ne imaginăm lumea cu mai puţine culori. Acest film ne oferă posibilitatea de a înţelege ce înseamnă pentru un orb să vadă pentru prima oară verdele ierbii, culoarea roz a cariocii sau albastrul cerului.

Reacţia acestui bărbat atunci când vede pentru prima oară lumea colorată te va impresiona enorm!

Este greu să realizăm ceea ce avem şi de asemenea, să ne bucurăm de ceea ce ne înconjoară dacă niciodată nu am simţi lipsa lor.

În filmul de mai sus Ethan, un bărbat orb primeşte o pereche de ochelari de soare de la prietenul său. Însă acesta nu ştie că aceşti ochelari sunt speciali şi îi vor schimba percepţia asupra lumii.

Ochelarii îi permit să vadă culorile pe care în mod normal nu le poate vedea. Reacţia lui este cu adevărat deosebită şi te face să realizezi cât de norocos eşti că te poţi bucura de aceste lucruri pe care nici nu le mai conştientizezi.

Ochelarii EnChroma au fost dezvoltaţi pentru a ajuta persoanele cu disfuncţii de a percepe culorile. Culorile nu există, ele sunt realizate în creierul nostru.

“Aceasta nu înseamnă că văd lumea în alb și negru”, explică Ethan în video.

“Aceasta înseamnă doar că văd lucrurile într-un fel mai plictisitor decât de obicei. Nu pot vedea unele nuanţe de roz și de verde, uneori verdele este maro sau galben iar rozul argintiu sau albastru.”, adaugă acesta.

Practic, retinele noastre sunt alcătuite din celule con și bastonașe. Celulele bastonașe sunt cele care detectează lumina, iar celulele con detectează culoarea.

Există în mod normal, trei clase de celule con, fiecare amorsate pentru a absorbi lungimi de undă roşie, verde sau albastră.

Atunci când, de exemplu, celulele con care sunt menite să absoarbă lumina roșie pot absorbi prea mult verde, sau invers. Astfel că apare imposibilitatea de a diferenţia anumite culori.

Ochelarii EnChroma rezolvă acest lucru prin utilizarea unui obiectiv matematic conceput pentru ca aceste lungimi de undă de lumină să treacă printr-un pre-filtru.

Este dificil să priveşti acest video fără să zâmbeşti, stiința fiind totuși destul de incredibilă.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img