Pudra de roșcove – sursă de calciu și de vitamina E

Pudra de roșcove – sursă de calciu și de vitamina E

author
1 minute, 21 seconds Read


Deși mai puțin cunoscută pudra de roșcove sau carob-ul aşa cum mai este cunoscut, este unul din sănătoase alimente care se poate consuma. Pudra de roşcove, provine din fructul unui copac, iar proprietăţile acestui praf-minune sunt cunoscute încă din Antichitate, fiind supranumit “pâinea Sfântului Ioan”.

Pudra de roșcove – sursă de calciu și de vitamina E

Carob-ul poate fi un înlocuitor de succes al pudrei de cacao aşa că poate fi administrat fără probleme copiilor, preparat la fel ca și cacao cu lapte dar fără a avea efectele negative ale acesteia.

Totodată prin faptul că nu necesită zahăr o face deosebit de sănătoasă inclusiv în curele de slăbire fiind recomandată și diabeticilor.

Are un gust plăcut, pe care îl vor aprecia toţi consumatorii, indiferent de vârstă şi de preferinţele culinare.

Consumul zilnic al unei căni de lapte în care ați adăugat o lingură de pudră de roşcove îţi va asigura o mare parte din calciul necesar pe perioada unei zile, dar şi o doză bună de vitamina E.

Pudra de carob-ul mai are şi o altă proprietate importantă, aceea de scadere a colesterolului.

Introdusă în dieta zilnică pudra de carob ajută la scăderea riscului de cancer pulmonar şi la reglarea tranzitului intestinal.

Poate fi folosită în diverse combinaţii, inclusiv în amestec cu lapte de soia şi ca înlocuitor al pudrei de cacao în cadrul reţetelor de prăjituri fiind foarte versatilă în ceea ce privește utilizarea ei.

Introduceți și voi această pudră în alimentația zilnică pentru a vă bucura de beneficiile ei.

Similar Posts