Protejati-va parul vara: aflati cum sa preveniti deteriorarea acestuia

Protejati-va parul vara: aflati cum sa preveniti deteriorarea acestuia

author
4 minutes, 33 seconds Read

 

Soare, vant, aer de mare, sare si clor… vara, parul trebuie sa se confrunte cu cel mai nemilos inamic, rezultatul fiind ca, dupa 3 luni de caldura, parul sa devina uscat, fragil si se chinuie sa creasca. La sfarsitul verii, de fapt, nu este neobisnuit sa observati parul casant si sa vreti sa dati o tunsoare, intrucat este atat de deteriorat.

Dar inainte de a va grabi la coafor, sprijinul poate fi gasit in produsele de restructurare si bunele obiceiuri, atat inainte, cat si dupa perioada de vara.

Preventia este mai buna decat vindecarea: iata cum sa va pregatiti parul pentru vara

Pentru a evita neplacerile, protejati-va parul asa cum trebuie, pentru ca acesta sa reziste mai bine si mai mult timp atacurilor mediului din vara. Sa vedem cum.

  1. Evitati, pe cat posibil, decolorarea

In primul rand, trebuie sa evitati sa va stresati parul chiar inainte de a ajunge la plaja. Prin urmare, decolorarea si permanentul nu sunt recomandate: aceste proceduri cosmetice dauneaza parului si risca sa-l expuna la factorii de mediu deja slabit.

  1. Alegeti tunsoarea potrivita

Inainte de a pleca, alege o tunsoare care nu necesita o coafare speciala, astfel incat sa puteti lasa parul sa se usuce in aer liber.

Parul scurt, de exemplu, poate fi modelat cu ulei si lasat sa se usuce asa cum este. Si daca are tendinta de a se infoia, il puteti tine prins cu cleme si benzi colorate. Daca, in schimb, parul este lung, sfatul este sa-l aranjati coafurilejere, evitand cozile prea stranse si inalte, care trag de par riscand sa-l strice.

  1. Evitati socul termic

Inainte si in timpul verii este recomandat sa renuntati la placa de indreptat si ondulator, acestea fiind instrumente care provoaca un soc termic parului.

Situatia se poate schimba usor in functie de tipul de par: daca aveti parul gros, va puteti permite sa folositi placa de indreptat din cand in cand. In caz contrar riscati sa il deteriorati.

  1. Protejati-va parul de razele UV

Dar odata ajunsa pe plaja, ce sa aveti in geanta pentru a va proteja parul de mare si de soare?

Sunt 2 elemente care trebuie asigurate: firul de par si scalpul.

Pentru firul de par puteti folosi un ulei sau un produs gel sau spray, care sa fie distribuit pe toata lungimea parului. Acelasi produs trebuie sa ajunga si la scalp, care nu este menit sa fie expus la soare. Nu uitati de masca pentru par aplicata destul des.

De fapt, toata lumea stie ce efect devastator au razele ultraviolete asupra pielii, dar putini stiu ca si scalpul este afectat. Aceasta, de fapt, este partea a corpului cea mai expusa radiatiilor solare si, daca nu este protejata corespunzator, s-ar putea arde si se poate confrunta cu afectiuni mai mult sau mai putin grave.

Pe langa problemele legate de deteriorarea pielii provocate de soare, precum imbatranirea prematura si riscul de aparitie a melanomului, expunerea excesiva, fara implementarea unor masuri simple de precautie, poate compromite functionalitatea bulbilor de par, care le blocheaza cresterea, fac parul sa cada si nu reusesc intotdeauna sa creasca inapoi.

Cum puteti preveni aceste neplaceri? In primul rand, folositi intotdeauna o crema de protectie solara specifica pentru par, sub forma de spray. Pe langa aplicarea lotiunilor solare, este o buna practica sa purtati o palarie din bumbac, de preferinta cu boruri si in culori deschise.

Vara, parul are nevoie de o atentie speciala. Mai jos gasiti 3 sfaturi practice despre produsele de utilizat, despre cum sa va spalati parul si despre cum sa-l uscati.

  1. Alegeti samponul potrivit

Samponul este primul care face diferenta, dar si cel mai dificil. Ideal ar fi sa folositi produse delicate, de preferat fara parabeni, SLES si SLS, care nu sunt agresive pentru scalp.nSpalarea frecventa, in schimb, nu este o problema: nu numarul de samponari  este cel care face un par mai mult sau mai putin gras sau fragil. Dupa fiecare inot in mare sau in piscina, clatiti parul de sare si clor cu un sampon catifelat.

  1. Hraniti parul

Al doilea pas este hranirea parului. Masca sau balsam? Masca are o consistenta mai corpolenta si este potrivita in special pentru parul deteriorat: aplicati-o si lasati-o timp de aproximativ 15 minute. Alegeti o masca de la my-k.ro.

Balsamul, in schimb, este potrivit pentru toata lumea si se intinde usor cu un pieptene pe intreg parul. Pentru femeile cu par mediu-lung, se prefera balsamul: acest produs este pretios, de fapt, pentru ca formeaza o pelicula protectoare in jurul firelor, ferindu-le de daunele mecanice, chimice si atmosferice pe care parul le poate suferi pe parcursul zilei.

  1. Uscarea blanda

Pentru a evita stresul scalpului si al parului, puteti profita de zilele lungi si fierbinti de vara pentru a va usca parul in aer liber, lasand uscatorul de par deoparte.

Folosirea unui uscator de par si a unei placi de indreptat poate fi un dusman al sanatatii parului: expunerea constanta la temperaturi ridicate poate de fapt arde parul, facandu-l stringent si uscat.

Totusi, daca nu puteti sa nu folositi un uscator de par, nu uitati sa il protejati in timpul uscarii. Fundamentali sunt protectorii de caldura, cum ar fi serurile si uleiurile care hranesc varfurile si sigileaza cuticulele. Pe parul umed, optati pentru produse cremoase si negrase, recomandate in schimb pe parul uscat pentru a da stralucire.

Protejandu-va parul de agresiunile soarelui, vantului, sarii si clorului cu produsele potrivite, nu veti avea probleme cu parul deteriorat. Nu uitati intotdeauna sa va hraniti parul cu sampon si balsam usor si sa-l uscati la o temperatura medie.

Similar Posts