Primarul din Tîrgu Mureş vrea să interzică farmaciilor din oraş să folosească semnalele verzi pentru reclamă

Primarul din Tîrgu Mureş vrea să interzică farmaciilor din oraş să folosească semnalele verzi pentru reclamă

author
1 minute, 22 seconds Read

Dorin Florea, primarul din Tîrgu Mureş, a venit cu o soluţie cu privire la lumina enervantă şi deranjantă, prin care farmaciile îşi fac reclamă. Acesta vrea să le interzică pentru că deranjează vizual şoferii şi pietonii, mai ales dacă acestea sunt poziţionate în apropierea unei intersecţii semaforizate. Datorită faptului că reclamele verzi ale farmaciilor sunt la fel cu cea a semafoarelor, pot cauza tragedii în circulaţie.Primarul din Tîrgu Mureş vrea să interzică farmaciilor din oraş să folosească semnalele verzi pentru reclamă

Fotó: punctul.ro

“Modul de iluminare a drumurilor, modul de funcţionare a reclamelor, modul de afişaj. Toate vin să agreseze conducătorul auto, căruia i se pun în cârcă întotdeauna tot felul de vini. El e de vină pentru accidente, pentru viteză. Dar restul nu-s analizate cu decenţă şi un minim de implicare. Voi încerca să scot o hotărâre de Consiliu Local, să interzic categoric funcţionarea farmaciilor, modul în care se copiază semafoarele de circulaţie. Este aberant să vezi acest lucru. O farmacie e închisă şi merge intermitent verde şi continuu îţi creează o agresivitate, chiar în intersecţii, parcă aşa sunt şi făcute, parcă toate şi-au găsit locaţie numai în intersecţie”, a declarat primarul.

De asemenea, acesta s-a gândit să creeze o broşură colorată cu sfaturi legate de circulaţie, o broşură care poartă numele de “Micul ghid de bun-simţ”.

Cea mai mare parte dintre locuitorii oraşului sunt de acord cu acesta schimbare.

Din punctul meu de vedere este o măsură ce ar trebui luată în întreaga ţară şi nu numai în Tîrgu Mureş atât pentru şoferi cât şi pentru pietoni.

Similar Posts