Prima tabără ecologică din România, cu căsuţe din PET-uri

Prima tabără ecologică din România, cu căsuţe din PET-uri

author
1 minute, 2 seconds Read

În comuna Târna Mare din Satu Mare s-a deschis o tabără ecologică, aceasta fiind prima din România de acest gen. Începând din luna iulie această tabără îşi va putea începe activitatea, însă interesant este materialul din care sunt concepute căsuţele de vacanţă, acestea fiind realizate din PET-uri.

Prima tabără ecologică din România, cu căsuţe din PET-uri

Fiecare căsuţă este construită din nu mai puţin de 3000 de PET-uri, pline cu nisip. În fiecare astfel de căsuţă pot fi cazaţi 6 copii.

Tabăra are toate condiţiile necesare: o casă de conferinţe, bucătărie, grupuri sanitare. Mai mult, toate acestea sunt realizate din produse ecologice.

Pentru creativitate şi relaxare sunt şi ateliere de lucru pentru ceramică, lemn, împletirea coşurilor de nuiele şi multe altele.

Copiii vor avea parte de foarte multe activităţi, experimente ecologice, în care vor analiza apa dintr-un lac artificial, vor popula zonele cu plante şi vor analiza modul în care acestea se dezvoltă.

Aceste lucruri îi vor face pe micuţi să vadă altfel lucrurile, să vadă cât de importantă este natura.

Costul proiectului este de 750.000 de euro, iar tariful practicat în tabăra ecologică este de 50 de lei pe zi, de fiecare copil.

Sursa Yahoo News/voceatransilvaniei.ro

Similar Posts