E cu totul specială, o să vă daţi seama când o să citiţi reţeta şi nespus de delicioasă…
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru crema de portocale:
- o portocală curată îngheţată
- 2 linguri gem de caise sau de portocale
1. Albuşurile le batem spumă cu zahărul, adaugăm gălbenuşurile, laptele, apoi uleiul, făina şi praful de copt şi le amestecăm uşor până se omogenizează.
2. Se încăzeşte cuptorul la 180 grade, aluatul îl turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi îl coacem aproximativ 20 de minute.
3. Când e gata, îl punem deoparte ca să se răcească.
4. Într-o cratiţă fierbem apa cu zahărul şi gemul de caise şi le lăsăm să se răcească.
5. Când aluatul s-a răcit, taiem marginile, astfel încât ca 2/3 din aluat să rămână întreg. Aluatul tăiat îl mărunţim într-un castron.
6. Dacă s-a răcit şi siropul, atunci răzuim portocala îngheţată şi o turnăm peste aluatul mărunţit împreună cu siropul.
7. Compoziţia aceasta o întindem peste blat.
8. Deasupra punem ciocolată topită şi apoi îl punem într-un loc rece ca să se întărească.