Povestea bătrânelului din București care a impresionat întregul Facebook

Povestea bătrânelului din București care a impresionat întregul Facebook

author
3 minutes, 27 seconds Read

Un bâtrân din București care locuia în condiții inumane a primit prin intermediul utilizatorilor de Facebook o casă nouă. Impresionaţi de povestea lui, mai mulţi tineri s-au mobilizat pe Facebook, au strâns bani şi i-au amenajat o nouă locuinţă într-un container modular.

3627753

Nea Ion, așa cum este el cunoscut de către vecini, a trăit aproape toată viața în cartierul Rahova din București, până când un incendiu i-a pus casa la pământ.

De aproximativ 20 de ani, bătrânul locuiește într-un adăpost construit practic din cartoane și scânduri vechi îmbibate cu apă. Nu este vorba așa cum ai crede de un boschetar, ci de un om care a avut o putere extraordinară de muncă, el nedându-se bătut în urma necazului care i-a afectat viața. În urma incendiului, a luat hotărârea să înceapă din nou de la zero, chiar dacă toată agoniseala lui de o viață s-a dus.

4263670

6525068

Cu timpul s-a obișnuit să locuiască în acele condiții inumane, de pe o zi pe alta și cu ajutorul vecinilor care îi mai aduceau câte ceva de mâncare.

Raza de speranță a apărut atunci când câțiva tineri s-au mobilizat pe Facebook, promovându-i povestea.

„La început nu am primit ajutor, dar la un moment dat, când începuse să ningă în Bucureşti, Laurenţiu Croială a pus pe Facebook nişte poze cu bătrânul şi a scris acolo că şi aici urmează să ningă. Şi aşa au început oamenii să se mobilizeze şi să dea bani“, povesteşte un tânăr din Bucureşti implicat în campania organizată pe Facebook.

3908080

Tinerii au reușit să trângă suma de 800 de euro, iar prin intermediul unui binefăcător care le-a donat un container modular au început să-l amenajeze ca și o locuință. Întreaga lucrare a fost gata în 2 săptămâni, astfel că Nea Ion începând de ieri are deja o casă nouă.

„Poate că ați auzit de cazul domnului în vârstă de prin Rahova, care trăiește (sau trăia… în niște condiții inumane). Am făcut acest film ca un rezumat de 3 minute, al acțiunii noastre/voastre… care a durat mai bine de 2 săptămâni, dar a meritat cu vârf și îndesat. Vă felicit, sunt mândru că v-am cunoscut, vă felicit.
Nea’ Ion e cam fericit din ce-am văzut eu azi. Am vrea mai departe să-i construim un gard, ca să nu mai intre drogații peste el, de aia am făcut filmul în engleză, că știrea care a rulat la Kanal D a reușit să strângă super suma de 350 ron.

În funcție de cum se mișcă treaba cu paypal-ul ne orientăm dacă vă mai cerem sau nu ajutorul, căci sunt convins că sunt destui oameni pe aici care n-au apucat să contribuie deși își doreau foarte mult. În continuare pentru cine nu e din București și vrea să doneze o sumă cât de mică în contul: RO89 INGB 0000 9999 0110 1229, titular Ștefan Niculae. Iar pentru cei care-s în străinatate folosiți contul de paypal din film: [email protected]. Mulțumim mult pentru tot like-uri și share-urile sunt binevenite în ideea în care văd și alți oameni că niște oameni simpli, ca noi, au reușit să-i schimbe iarna și nu numai, unui alt om, ca noi, toți”, este mesajul unuia dintre cei care a iniţiat această acţiune.

Vrei să ajuți și tu? E simplu!

PROMOVEAZĂ și DISTRIBUIE ACEST ARTICOL, să vadă cât mai mulți din prietenii tăi această inițiativă, și dacă vrei să faci mai mult decât atât, poți să și donezi o sumă de bani, oricât ar fi ea de mică!

– fie in contul deschis la ING: RO89 INGB 0000 9999 0110 1229, titular Ștefan Niculae
– fie direct prin paypal pe adresa: [email protected]

Similar Posts