Pare o carte obişnuită, dar priveşte ce se întâmplă când îi pliezi foile

Cărţile din clipul de mai jos par cărţi obişnuite, însă nimeni nu se gândeşte ca ele ascund o comoară. Aceste cărţi ascund mesaje secrete între paginile lor, sau mai bine zis pe marginile lor, pentru că dacă sunt pliate într-un anumit fel magia se întâmplă.

Pare o carte obişnuită, dar priveşte ce se întâmplă când îi pliezi foile

Cărţile au pictate pe margini tablouri în miniatură care se descoperă sub ochii uimiţi ai privitorului.

La început cărţile aveau desenate pe margini simboluri heraldice, dar mai apoi în jurul anului 1750, oamenii epocii au început să deseneze peisaje, portrete şi scene religioase.

Pictorul veneţian Cesare Vecellio a început să picteze portrete pe marginile paginilor de carte care deveneau vizibile când cartea era închisă.

Pictura ascunsă în muchia frontală a cărţilor a fost introdusă de legătorul regal britanic Samuel Mearne un secol mai târziu, iar această practică a fost rapid preluată şi extinsă în întreaga lume, atingând punctul culminat în secolele XVIII şi XIX.

De regulă, pe marginile cărţii erau reprezentate teme care aveau legătură cu cartea, ceea ce le face şi mai interesante.

Din păcate o mulţime de astfel de cărţi au dispărut de-a lungul timpului, deoarece proprietarii lor nu au observat marginile deosebite şi nu au acordat o atenţie deosebită conservării lor.

Save