Oţetul este la îndemâna tuturor şi este un necesar în bucătărie. Cel mai bun oţet este cel de mere şi iată că acesta poate avea întrebuinţări suplimentare faţă de cele cunoscute până acum în ale gătitului.
1. Un bun dezinfectant: oţetul dezinfectează suprafeţe precum: mese, tastaturi, mânere de uşi, telecomenzi, telefoane şi multe altele. Dizolvă două părţi de oţet în patru părţi de apă şi utilizează acolo unde crezi că s-au adunat germenii.
2. Curăţă vasul de toaletă şi geamurile: este excelent în curăţarea și dezinfectarea toaletei. Şterge geamurile cu o cârpă umezită cu oţet. Iar pentru toaletă, curăţ-o prin turnarea unei căni de oţet pe pereţii interiori ai vasului. După o oră înlătură depunerile, apoi trage apa.
3. Desfundă scurgerile: pentru a întreţine scurgerile chiuvetei şi a duşului poţi folosi oţet. Pune jumătate de plic de bicarbonat de sodiu în scurgere şi adaugă jumătate de cană de oţet. Acest amestec va forma o spumă. După ce această spumă se potoleşte adaugă patru litri de apă fiartă.
4. Înlătură rezidurile: oţetul este un foarte bun pentru înlăturarea produselor toxice pe care le utilizăm în bucătărie.
5. Îţi face părul moale şi strălucitor: diluează 2 linguri mari de oţet şi 2 linguri mari de suc de lămâie în 3 ceşti de apă şi amestecă bine şi clătește-te cu acest amestec. Părul va deveni mai strălucitor deoarece acesta înlătură rezidurile rămase şi în acelaşi timp ţine mătreaţa la distanţă.
6. Înlătură petele: Amestecă jumătate de cană de oţet cu un sfert de cană de bicarbonat de sodiu şi trei căni de apă. Poţi pune acest amestec într-o sticlă cu pulverizator pentru a fi mai uşor de aplicat pe pată.
7. Readuce la viaţă verdeţurile: dacă verdeţurile s-au ofilit şi vrei să le readuci la viaţă inmoaie-le într-un amestec de două căni de apă şi o jumătate de linguriţă de oţet.
8. Înlătură negii: Încearcă să înmoi puţină vată în oţet şi aplic-o pe neg, Pune un plasture pentru a sta fixată, schimbă vata zilnic, oţetul va distruge încet negul.
9. Înlătură respiraţia urât mirositoare: diluează două linguri de oţet şi o lingură de sare într-o cană de apă şi clăteşte-ţi gura. Va înlătura mirosurile urâte din gura ta.
10. Înmoaie pensulele ţepene de vopsea: pentru asta înmoaie o perie într-un bol de oţet, lasă să acţioneze o oră după care clăteşte bine cu apă şi săpun şi lasă să se usuce.
Important este ca atunci când cumperi oţet, să te asiguri ca acesta este natural.