Ora Pământului 2014: Momentul în care întreagă planetă stinge lumina

Ora Pământului 2014: Momentul în care întreagă planetă stinge lumina

author
1 minute, 57 seconds Read

Ora Pământului 2014: În fiecare an în ultima sâmbătă a lunii martie, milioane de oameni sting luminile timp de o oră între 20:30 și 21:30 pentru a atrage atenția asupra efectelor dezvoltării iresponsabile, scopul campaniei fiind acela de a reduce consumul de energie electrică pe plan global.

Ora Pământului 2014: Momentul în care întreagă planetă stinge lumina

Ora Pământului este un eveniment internațional, organizat în ultima săptămână a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice. Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul australian Sydney Morning Herald.

Unde își are originea acest eveniment?

În anul 2007, autoritățile și locuitorii orașului Sydney au luat poziție față de amenințarea care o reprezintă pentru planeta noastră încălzirea globală. Pe 31 martie 2007, la ora 20:00, clădiri emblematice din Sydney și-au stins luminile. De asemenea circa 2100 de companii și circa 2,2 milioane de persoane au luat parte la inițiativă prin stingerea luminilor locațiilor și/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by. Evenimentul s-a numit Earth Hour și a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acțiune conjugată a oamenilor în ceea ce privește reducerea consumului de energie, avându-se în vedere că 35% din energia electrică este produsă de termocentrale – printre cei mai mari poluatori.

Succesul evenimentului a făcut ca din 2008, Earth Hour să devină o mișcare globală.

Ora Pământului se sărbătorește în România din 2009, iar în acest an Ministerele din România și toate instituțiile subordonate aflate în coordonarea acestora vor stinge și ele lumina, de asemenea.

Ora Pământului este ocazia perfectă pentru a petrece o seară liniștită în familie sau cu prietenul/prietena, sau te poți bucura de o plimbare în aer liber.

Al gasit un filmuleț foarte drăguț pentru promovarea acestui eveniment realizat de către cei de la DUREX.

Tu cum vei sărbătorii Ora Pământului?

Similar Posts