marți, august 9, 2022

Opt motive pentru care copilul tău nu ar trebui să utilizeze dispozitive portabile

Date:

Share:


Copilul tău se joacă de multe ori cu laptop-uri, tablete sau telefoane inteligente? Află că un stil de viaţă ca acesta îi poate aduce diverse probleme de sănătate şi de comportament.
Opt motive pentru care copilul tău nu ar trebui să utilizeze dispozitive portabile

Photo credit: techsavvyed / Foter.com / CC BY-NC

Iată ce se întâmplă atunci când un copil îşi petrece mult timp pe un dispozitiv portabil:

Impact negativ asupra dezvoltării creierului
Creierul se triplează în mărime şi se dezvoltă rapid până la vârsta de 21 ani. Acest lucru necesită o gamă largă de stimulare care nu implică expunerea la tehnologiile menționate mai sus. În unele cazuri, aceste tehnologii pot provoca întârzieri cognitive şi tulburări de învăţare.

Întârziere în dezvoltarea socială
Copiii care folosesc dispozitive, petrec mult mai mult timp jucându-se pe acestea și nu socializează, astfel ei se vor integra mai greu, vor avea mai puţini prieteni și vor avea probleme de comportament.

Obezitatea
În momentul actual studiile arată că 1 din 4 copii sunt supraponderali sau obezi. Aceste dispozitive de multe ori determină copiii noștri să îşi trăiască viața într-un mod sedentar.

Privarea de somn
Copiii rămân mai mult pe calculator şi de cele mai multe ori îşi petrec o mare parte din noapte pe aceste dispozitive. Somnul va fi mai puţin şi de asemenea nu va fi la fel de odihnitor.

“Demenţa Digitală”
Petrecerea timpului pe calculator duce la apariţia unor deficitele de atenţie şi concentrare. Acest lucru este cauzat de răspunsurile aflate uşor, lipsa implicării sau creativitatii.

Risc crescut de dependență
Aceste tehnologii desprind de multe ori părinții de copiii lor. A fost demonstrat că, atunci când atașamentul părinților este absent, șansele de dependență cresc, în special pentru tehnologie.

Expunerea la radiaţii
OMS clasifică telefoane mobile ca un posibil carcinogen datorită radiațiilor emise.

Afectarea vederii
Petrecerea unui timp îndelungat în faţa ecranelor dăunează vederii. Încearcă să restrângi timpul în care copilul tău are acces la aceste dispozitive pentru ca acesta să dezvolte o viață mai sănătoasă.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img