Obtinerea unei certificari ISO te scapa de multe griji

Obtinerea unei certificari ISO te scapa de multe griji

author
4 minutes, 26 seconds Read

Daca detii o firma si doresti sa incepi sa te dezvolti, sa poti activa intr-un domeniu mai activ, pe o piata mai mare, sa capeti mai multi clienti si parteneri, contracte din ce in ce mai mari si mai profitabile, atunci cu siguranta ca pentru a reusi vei avea nevoie de obtinerea uneia sau a mai multor certificari ISO prin care sa le demonstrezi celor mai sus mentionati ca oferi ceva e calitate, sigur si in conformitate cu toate normele cerute de ei.

Pentru a putea obtine o astfel de certificare, firma ta trebuie sa indeplineasca anumite standarde, in functie de ce ti se cere sau ce ai dori sa oferi. Astfel de certificari sunt cerute mai ales in cadrul licitatiilor, publice sau private, realizate de institutii de stat sau de alt gen, unde certificarile ISO sunt criterii de excludere chiar si astfel, fara ele, firmele doritoare nici macar nu sunt luate in considerare. Aceste certificari au aparut ca o necesitate a impunerii unui standard comun tuturor companiilor la nivel international care sa trebuiasca sa atinga anumite nivele in ceea ce priveste diverse aspecte, pentru a putea opera pe anumite piete, in anumite tari si tot asa.

In prezent exista mai multe tipuri de certificari, pe care le putem recunoaste dupa numerele atribuite, precum ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 27001 sau ISO 22000, printre altele. Acestea fac referire la diverse aspecte precum managamentul calitatii, poate ca cea mai comuna si cunoscuta certificare, managementul sigurantei alimentelor, management de mediu, management al securitatii informatiei, management al securitatii ocupationale. Iar o firma poate detine unul sau mai multe dintre aceste certificari.

O certificare poate fi obtinuta de la diverse firme autorizate in acest sens, de autoritatile internationale desemnate in emiterea acestor certificari, fiind parti componente ale acestui organism. De la o astfel de firma la alta, putem obtine, ca si mai sus mentionat, unul sau mai multe certificari, in functie de cate poate oferi, asta ca pentru a putea obtine dreptul de a le oferi, si acestea trebuie sa indeplineasca anumite conditii destul de stricte. De asemenea, procesul de realizare si oferire a unei certificari unei companii necesita procese precum adunare de informatii si constatare si numai atunci cand aceasta companie indeplineste standardele impuse de certificarea dorita, o poate obtine.

De la o firma la alta, dintre cele ce pot oferi certificari ISO, difera si calitatea serviciilor, in materie de preturi, profesionalismul cu care este tratat fiecare contract, timpul necesar eliberari unei certificari si asa mai departe. Astfel, in acest sens trebuie aleasa o firma de incredere, serioasa si care sa ne puna la dispozitie ceea ce avem nevoie cat mai repede. Si fara indoiala ca cele mai multe dintre acestea pot fi gasite in Bucuresti, acolo unde exista aproape un sfert din firmele romanesti si aproape jumatate din cele cu capital strain, care activeaza pe teritoriul tarii noastre.

Prin standardul de management al calitatii ii asiguram pe toti cei ce fac contact cu firma noastra, direct sau indirect, clienti, parteneri sau colaboratori, de calitatea produselor si serviciilor oferite. Multe companii mari impun altor companii diverse conditii atat pentru a colabora cat si pentru a le cumpara produsele si serviciile. Si noi la randul nostru putem face astfel de cereri pentru a ne asigura ca obtinem ceva de calitate, pe care sa il folosim mai departe in alte scopuri. Desi nu cu un pret deloc mic, certificarile acestea sunt un atu important in cadrul oricarei firme si ofera mult mai multe oportunitati si posibilitati iar sansa de a fi luati in considerare este mult mai mare cu fiecare caz.

Este important de retinut ca certificarile pe care le detine o companie au caracter temporar si astfel trebuie reinnoite o data ce expira, pentru a asigura o continuitate a indeplinirii conditiilor impuse de acestea. Acestea cresc in mod clar imaginea unei firme in orice directie, de la notorietate la calitate produselor si serviciilor oferite pana la cea a echipamentelor si tehnicilor utilizate in acest scop, a nivelului de securitate si de protectie a mediului, precum si multe alte aspecte, pozitive.

O data cu eficientizarea anumitor procese sau a tuturor proceselor din cadrul unei firme, si calitatea produselor precum si volumul cu care acestea sunt realizate va creste in mod constant si astfel un numar si mai mare de clienti poate fi satisfacut. Prin prezenta certificarilor detinute in informatiile fiecarui produs, nivelul de incredere catre clienti si posibilitatea ca ei sa le aleaga si cu alta ocazie creste automat, si astfel, si incasarile firmei ce le ofera vor creste. Exista desigur si multe firme, chiar si vechi pe piata si destul de mari care nici in momentul de fata nu detin certificari ISO iar prin faptul ca noi ca si o firma mai mica obtinem una dintre aceste certificari, am reusi sa ne diferentiem de acestea si sa obtinem mult mai multa incredere pe piata.

Fiind vorba pana la urma despre o firma ce ofera aceste certificari, nu lipsesc nici ofertele speciale, pe care unele dintre acestea le pot pune la dispozitie clientilor. Printre acestea se numara reducerile de pret, fie la fiecare certificare pe care o pot oferi in parte, fie la anumite pachete de certificari alese de catre un client. De asemenea, exista si posibilitatea de a castiga diverse premii sau beneficii care sa ajute si mai mult firma pe care un client o detine.

Similar Posts