Oamenii de ştiinţă au creat căpşunile albastre. Au acelaşi gust ca şi căpşunile clasice, dar tu ai mânca aşa ceva?

Oamenii de ştiinţă au creat căpşunile albastre. Au acelaşi gust ca şi căpşunile clasice, dar tu ai mânca aşa ceva?

author
1 minute, 16 seconds Read

Oamenii de ştiinţă au creat în laborator căpşunile albastre. Deşi iniţial au intenţionat să îmbunătăţească capacitatea căpşunilor clasice de a rezista la temperaturi scăzute, inclusiv la îngheţ au rezultat nişte căpşuni uimitoare cu o frumoasă culoare albastră, dar având aceiaşi aroma şi textură ca şi căpşunile clasice.

Oamenii de ştiinţă au creat căpşunile albastre. Au acelaşi gust ca şi căpşunile clasice, dar tu ai mânca aşa ceva?

Culoarea aceasta a apărut pentru că s-a luat decizia de a include în structura genetică a căpşunilor clasice o genă care aparţine unei specii de peşte care trăieşte în Arctică şi care nu îngheaţă indiferent de temperatura mediului. Această combinaţie a determinat apariţia acestei culori rezultând un fruct albastru, care poate rezista la temperaturi foarte scăzute. Căpşunile albastre pot fi congelate fără a-şi modifica gustul şi textura.

Dr. Kevin M. Folta, unul din specialiştii participanţi la acest proiect apreciază ca acest nou tip de căpşuni nu reprezintă un organism modificat genetic, ci rezultatul biotehnologiei, respectiv rezultatul unor combinaţii transgenetice. Prin adăugarea unei noi gene care aparţine unui organism viu s-au conferit proprietăţi noi fructelor, fără a le schimba în vreun fel structura iniţială.

Căpşuna albastră este în continuare în curs de cercetare iar fructul nu a intrat încă în producţie, dar se pare că momentul în care se va întâmpla acest lucru nu este foarte departe.

Tu ai mânca aşa ceva?

Similar Posts