Oamenii de ştiinţă au creat ADN-ul ‘Alien’

Oamenii de ştiinţă au creat ADN-ul ‘Alien’

author
1 minute, 28 seconds Read

După 15 ani de muncă, oamenii de ştiinţă au creat cu succes o celulă vie, care conține două blocuri nenaturale de construcţii ale ADN-ului. Descoperirea ne aduce cu un pas mai aproape de a fi capabili de a sintetiza celule care pot produce medicamente la cerere.

Oamenii de ştiinţă au creat ADN-ul ‘Alien’

Acestă descoperire deschide o ușă către un viitor în care am putea crea viaţa care nu a fost întâlnită până acum pe Pământ.

“Ceea ce avem acum este o celulă vie care literalmente stochează informații genetice”, explică Floyd Romesberg, care a condus cercetarea pentru ultimul deceniu și jumătate.

Nu este primul ADN-ul sintetic creat, dar acesta este un nou tip de ADN cyborg mult mai puternic.

Oamenii văd aceste baze artificiale oarecum extravagante deoarece este ceva străin pentru ei.

Viața pe Pământ a conținut întotdeauna aceleaşi patru subunități și ADN-ul cunoscut sub numele de nucleotide reprezentat prin literele A, T, C și G. Acum, posibilitățile sunt aparent fără sfârșit, oamenii de ştiinţă au extins literalmente ca alfabetul să includă cel puțin două subunități noi, nenaturale.

Unii cred că este posibil chiar să se creeze un organism exclusiv din nucleotide străine.
Dar crearea unui organism în întregime sintetic ar fi o provocare uriașă: “Asta nu se va întâmpla, pentru că sunt prea multe lucruri care recunosc ADN-ului. E integrat în fiecare aspect al vieții unei celule ” spune Romesberg.

Deci, asta este puțin cam ameţitor pentru noi. Cu toate acestea, este de asemenea o descoperire incredibil de importantă care ar face lucruri mari, cum ar fi vindecarea cancerului.

Asta, dacă nu se vor crea accidental alte forme noi de cancer între timp.

Similar Posts