O poveste tristă dar adevărată: bunicul care își îngrijește cei trei nepoți din pensia de 350 lei

O poveste tristă dar adevărată: bunicul care își îngrijește cei trei nepoți din pensia de 350 lei

author
2 minutes, 45 seconds Read

Nicolae Căian este un bunic de 69 de ani, din satul Țeline, județul Sibiu, a cărui poveste i-a impresionat pe mulți.O poveste tristă dar adevărată: bunicul care își îngrijește cei trei nepoți din pensia de 350 lei

Foto: Ramona Găină

Cei de la Adevărul au realizat un reportaj în căsuța acestuia, care este de fapt o odaie mică, de doar 12 metri pătrați, în care acesta are grijă singur de trei minuni de copii.

S-a ajuns la această situație după ce fiul lui Nicolae Căian, tatăl celor trei fete, și-a gonit nevasta după care a plecat şi el, cu o altă femeie, părăsindu-și copiii.

“A fost foarte greu, cu banii ăştia puţini, din pensie, şi ca şi bărbat a fost greu destul”, oftează bunicul, însă chipul se luminează tot când Andreea se ghemuieşte lângă el pe pat şi-l ia în braţe. De trei ani, e şi mamă, şi tată, şi bunic cu normă întreagă. Totul, cu foarte multă dragoste.

“Eu fac mâncare, eu singur spăl, sunt şi tată şi mamă pentru copii. Fac cartofi, fasole, câte o găină, ce Dumnezeu să fac. Nu-i uşor şi nu a fost uşor dar niciunul nu le bagă în seamă, trebuie să le ajute cineva, pe asta mică am ţinut-o de la doi ani şi jumătate, le iubesc foarte mult”, rezumă simplu bunicul o dragoste care învinge sărăcia şi toate barierele.

Are lacrimi în ochi bunicul, vorbeşte simplu şi o îmbracă pe Andreea atent, cu dragoste. Copilul întinde cuminte o mânuţă, apoi cealaltă, piciorul mic să-i tragă bunicul şosetuţa. Şi, cât o îmbracă, bunicul povesteşte zâmbind cum, din pensia lui mică, le cumpără câte o hăinuţă, mâncare, cizmuliţe de iarnă de la magazinul din sat.

“Ne-am descurcat cum am putut, ce Dumnezeu să faci. E cam greu să fii de toate, să le ai pe toate într-o mână şi să le descurci, nu ştiu dacă altul era capabil”, spune bunicul, în timp ce mâna mângâie creştetul Andreei.

Cecilia Paripaş, asistenta socială din comuna Brădeni, de care aparţine satul Ţeline, cunoaşte bine povestea bunicului. Ştie, în primul rând, că face extraordinar de bine treaba părinţilor care au uitat că au copii.

”Bunicul le îngrijeşte, le spală, le face mâncare, la 69 de ani, şi bărbat, să te poţi descurca şi în locul unei femei este foarte greu. Este de apreciat că le îngrijeşte pe micuţe şi că vrea să rămână cu ele”, spune Cecilia Paripaş.

În curtea mică, plină de hăinuţe de copil puse la uscat, e nevoie de foarte multe. În primul rând ar prinde bine materiale de construcţii pentru reabilitarea casei, care stă să cadă. Apoi, fetiţele au nevoie de alimente, de hăinuţe şi de încălţăminte. Nu în ultimul rând, ar prinde extraordinar de bine un frigider.

Oameni de bine, cu suflet mare şi posibilităţi mai mari ca ale lor, le pot rescrie povestea.

Cei care doresc să ajute familia Căian sunt rugaţi să ia legătura cu doamna Cecilia Paripaş, asistentă socială în comuna Brădeni, telefon 0731/009357.

Sursa: Adevarul

Similar Posts