O lecție de viață în 37 de sfaturi despre cum să te simți fericit

Dawn Gluskin este o femeie de afaceri, mamă devotată, mentor spiritual, antrenor de yoga, iubită, cel puțin așa se descrie ea, și autoare a mai multor cărti de tip psihologic și spiritual. S-a hotarât să împărtășească celor din jur 37 de lectii de viață câte una pentru fiecare an pe care ea l-a împlinit.

O lecție de viață în 37 de sfaturi despre cum să te simți fericit

1. Fericirea vine din interior. Se pare că alergăm mult prea mult după aprobarea și fericirea pe care o ofera cei din jur, când de fapt răspunsul este la noi.

2. Mulțumește pentru orice lucru in viață, pentru cele bune, cele urâte și cele rele. Toate sunt un dar prețios. Atât durerea cât și fericirea fac parte din drumul nostru.

3. Schimbarea atitudinii în viață schimbă totul. Când te simți furios, frustrat și suparat, schimbă unghiul de precepție și privește situația din alt punct de vedere.

4. Să fii tu insuți nu îi va face pe ceilalți cu totul fericiți, dar este mai bine să nu fii plăcut pentru ceea ce ești, decât să fii plăcut pentru ceea ce nu ești.

5. Lumea inconjurătoare este oglinda noastră. Ceea ce ne place la alții este placut și la noi. Ceea ce ne deranjează la ceilalți este un bun indicator a ceea ce trebuie să schimbam la noi inșine.

6. Nimeni nu intră fără un rost în viața noastră. Cu cât ne irită și ne deranjează cineva mai tare cu atât mai mult ne șlefuiește pe noi. Așa că ia aminte și învață.

7. In vremuri grele să ții minte că universul este inainte și după noi; că întotdeauna există un bine mai presus de binele nostru pe care noi nu îl vedem în vremurile tulburi. Așa că trebuie să ai încredere că nimic nu este întâmplător.

8. Nu lua totul prea personal; de multe ori reacțiile celorlalți sunt o consecință a problemelor din viața lor, nu trebuie să crezi că au întotdeauna ceva de-a face cu tine personal.

9. O plimbare în natură nu numai iți dă ocazia de a respira aer curat, dar iți limpezește gândurile și sufletul, și poți învăța oricând o nouă lecție, dacă te uiți cu atenție în jur.

10. Oamenii răniți îi rănesc pe cei din jur. Așa că iubește-i, chiar dacă e mai bine să o faci de la distanță.

11. Trebuie să simți ca să te vindeci. Asumă-ți temerile și slăbiciunile privește-le în față , și trăiește-le, pentru că este singura modalitate de a te lupta cu ele. Merită să privești adevarul in față.

12. Perfecționismul este o boală. Încearcă să excelezi în ceea ce faci, dar asumă-ți riscul de a face greșeli și fii fericit indiferent de rezultat.

13. Dă-ți ochelarii de cal jos. Atunci când privești doar la țintele și dorințele tale, riști să nu îi vezi pe cei din jur și minunățiile care te înconjoară. Lumea din jur are atât de multe lucruri frumoase de oferit, pe care nu ai vrea să le ratezi.

14. Bucură-te de călătorie, nu doar de destinație. Savurează-ți chiar și micile reușite.

15. Iertarea nu este pentru celălalt ; este pentru tine, ca să te eliberezi și să te poți bucura în pace de viața ta. Iartă repede și des.

16. Toți suntem incredibil de intuitivi; dacă stai linistit și îți asculți înțelepciunea inimii vei găsi întotdeauna calea care trebuie.

17. Fii autentic, nu este nimeni altcineva ca tine pe pamântul acesta. Trăiește-ți viața și scopul cu adevar și sinceritate.

18. Suntem cu toții creativi. Cu hotarare persistentă și atenție putem realiza orice ne propunem.

19. Toți suntem plini de lumină. Unii încercăm să îi umbrim pe ceilalți.Trebuie însă să fim o lumină și o călăuză pentru cei din jurul nostru.

20. Nu lua viața prea in serios. Nimeni nu scapa viu din ea. Așa că zâmbește, prostește-te chiar, asumă-ți riscuri ! Distrează-te !

21. Înconjoară-te de oamenii care te susțin și te iubesc, susține-i și iubește-i și tu. Viața e prea scurtă ca să trăiești altfel.

22. Invață să dansezi grațios prin viață. Urmărește-ți țintele dar nu te ține prea strâns de ele, învață să fii flexibil să le mai dai și drumul, și să te agăți cu grație de oportunitățile pe care le ofera viața.

23. Oferă și vei primi inapoi. Împărtășește-ți înțelepciunea, dragostea și talentele, necondiționat și vei ramâne uimit de câtă frumusețe se revarsă asupra ta.

24. Dar nu oferi totul. Ramâi cu palma goală. Echilibrul este secretul in viață.

25. Spune DA la tot ce te luminează. Spune un NU hotărât la tot ceea ce te deranjează și iți ocupă inutil timpul, pentru că acesta este un dar pe care dacă nu îl apreciem cum trebuie îl pierdem iremediabil.

26. Câteodată ne îndepărtăm de anumite prietenii. Nu înseamnă că acestea sunt niște prietenii rele, ci doar că fiecare alege o cale diferită. Încearcă să păstrezi ceea ce este frumos și să apreciezi aceasta, dar nu lăsa ca o prietenie să te rănească și să te tragă în jos. Mergi mai departe fără resentimente.

27. Frica poate fi un indicator foarte bun a ceea ce avem nevoie în viață. Câteodată este bine să te lași purtat de sentimentul de teamă cu toată aventura pe care o oferă și rezultatul poate fi excepțional.

28. Înfruntați temerile. Este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru tine. Dacă te autodepășești poți realiza orice, devii mai puternic și mai sigur pe tine.

29. Un corp sănătos este o condiție obligatorie pentru a-ți realiza visurile. Îngrijește-ți și iubește-ți corpul pentru a fi entuziast și plin de energie. Nu fi însă obsedat de cum arăți, pentru că frumusețea pălește oricum cu trecerea timpului. Ceea ce este cel mai important este să te simți bine, sănătos și confortabil în propria piele.

30. Celor dragi spune-le cât de des poți că îi iubești. Nu o poți face de prea multe ori. Timpul, dragostea și grija ta reală sunt cel mai mare cadou pe care îl poți oferi vreodată.

31. Prezentul este singurul timp care ne aparține. Adu-ți aminte cu plăcere de lucrurile din trecut și bucură-te de ele dar nu le lăsa să îți bântuie prezentul. Visează și stabilește-ți planuri mari, dar nu deveni obsedat de visele tale. Trăiește momentul.

32. Viața e plină de suișuri și de coborâșuri. Ține-te strâns și bucură-te de călătorie.

33. Facem parte toți din aceeași mare familie. Nu suntem mai buni sau mai rai, suntem doar in stadii diferite ale călătoriei noastre, încercând să supraviețuim cât mai bine posibil. Privește-i pe ceilalți ca și cum ar fi vorba despre tine.

34. Mulțumește in fiecare zi. Aceasta nu doar ca iți dă o stare de bine și de gratitudine, dar face într-adevar loc la mai multă bucurie, liniște, sănătate și prosperitate în viața ta.

35. Nu suntem centrul universului, deși egoismul din noi ne face să ne simțim astfel de multe ori. Când te retragi și privești lucrurile și din perspectiva altora, viața ia o nouă lumină și o nouă dimensiune.

36. Lumea are nevoie de mai multa dragoste, lumină și de mai multe zâmbete.

37. Fii propriul tău guru. De prea multe ori în viață ni se spune ce să facem , cum să ne purtăm, ce este frumos, ce este etic și bine, ce înseamnă succesul. Nu trebuie să le crezi pe toate pe cuvânt. Descoperă-te pe tine și ieși din găoace. Ai curajul să faci ceea ce îți dictează propria intuiție și să nu te ghidezi după ce se asteaptă ceilalți să faci. Vei fii incredibil de fericit!

Dawn spune că le-a încercat pe propria piele și nu îi este frică să o ia de la capăt oricând.

Cum ți se par aceste sfaturi?