O femeie din București a fost încătușată de polițiști în centru orașului pentru că a travestat strada pe culoarea roșie a semaforului

O femeie din București a fost încătușată de polițiști în centru orașului pentru că a travestat strada pe culoarea roșie a semaforului

author
3 minutes, 36 seconds Read

Scene terifiante chiar în centrul Bucureștiului. O femeie a fost încătușată de poliție pe motiv că a traversat strada pe culoara roșie a semaforului. 12 polițiști au încătușat femeia cu forța, sub privirile mai multor bucureșteni care asistau la acest spectacol grotesc.

O femeie din București a fost încătușată de polițiști în centru orașului pentru că a travestat strada pe culoarea roșie a semaforului

Femeia a fost surprinsă de către polițiști în timp ce travesa strada pe culoarea roșie a semaforului. Polițiști i-ar fi cerut femeii să se legitimeze cu un act de identitate sau să spună cine e. Pentru că aceasta ar fi refuzat, ea a fost încătușată.

Femeia a început să țipe, iar trecătorii au sărit să o ajute.

În imaginile surprinse de un telespectator se vede cum agenții o țin pe femeie cu mâinile la spate și încearcă să o ridice după ce se trântise la pământ. Între timp, în jur, apar mai mulți oameni care tipă la polițiști să o elibereze.

Și Marian Godină a reacționat pe pagina lui de Facebook, comentând cele întâmplate.

„E ingrijorator ce se intampla in aceste imagini. E ingrijorator ca din gloata de gura-casca adunati ca la urs, nu am auzit macar unul care, punandu-si putin neuronii la munca, sa gandeasca obiectiv, sa ia partea politistilor si sa realizeze ca acolo, o persoana incalcase legea. Si cand spun ca incalcase legea, nu ma refer doar la faptul ca traversase pe rosu, ci la refuzul acesteia de a prezenta un act de identitate sau de a furniza verbal date pentru stabilirea identitatii. Pentru asta a fost condusa la sediu, iar pentru ca s-a impotrivit a fost incatusata, nu pentru ca a traversat aiurea. Pentru traversare ar fi primit cel mult o amenda de 125 de lei sau poate chiar un avertisment si acest intreg circ nu ar fi mai avut loc.

Ciudat e ca cei care se aflau acolo si huiduiau politistii sunt aceiasi care ne huiduie atunci cand vad persoane traversand aiurea si spun ca politia nu isi face datoria.

Desigur, o biata femeie incatusata, care tipa ca din gura de sarpe, poate sa ne atinga unele corzi sensibile, dar trebuie doar sa gandim obiectiv si sa realizam ca situatia a ajuns pana acolo din cauza dumneaei. Era foarte simplu sa colaboreze si nu se ajungea la asa ceva. Amendam zilnic pietoni care traverseaza aiurea si care prezinta buletinul fara sa comenteze. Aceia sunt mai fraieri? Aceasta doamna ar fi trebuit sa fie lasata sa plece pentru ca nu a vrut sa se legitimeze?

Am citit si comentariile in care multi spuneau ca au venit o gramada de politisti pentru o tanti amarata. Politistii au venit din cauza curiosilor care erau mult mai multi decat politistii.

Acest videoclip reflecta destul de bine cam tot ce se intampla cu societatea asta, luam apararea celor care incalca legea si ii huiduim pe cei care o aplica. Vrem sa fie o tara ca afara, dar ne purtam ca in evul mediu”.

În ochii majorității celor de pe margine care asistă la acest spectacol ambulant femeia nu a greșit cu nimic. Biata femeie se grăbea acasă. A trecut pe roșu. N-a vrut să prezinte actele în fața polițiștilor. Așa gândim noi. Dăm fără nicio ezitare buletinul oricarui funcționar de la bancă să ne facă o copie atunci când depunem bani într-un cont, ne dăm fărî niciun fel de problemă datele personale atunci când ne înscriem la tombole, visând la câștiguri peste noapte, dar atunci când un organ abilitat să ne verifice identitatea ne cere acest lucru, începem să strigăm și să facem scandal. Tipic bucureștean sau tipic românesc?

Gândește la rece această problemă, și imaginează-ți că tu ești sofer și brusc o femeie care se grăbește îți sare în fața mașinii traversând pe culoarea roșie. Cum vei reacționa? Vei rămâne calm și te vei gândi că probabil biata femeie se grabește acasă și în consecință o vei duce chiar tu cu mașina acasă, sau vei începe să-ți descarci nervii pe ea?

Armata :))

Közzétette: Bitza Robert – 2016. augusztus 4.

Similar Posts