“Numai două minute”- scurtmetrajul pe care daca îl vei vedea, cu siguranță te va impresiona

“Numai două minute”- scurtmetrajul pe care daca îl vei vedea, cu siguranță te va impresiona

author
1 minute, 33 seconds Read

“Numai două minute”, este numele unui scurtmetraj, produs de către regizorul canadian Yan Giroux, care tratează o problemă cu care sunt sigur că fiecare dintre noi direct sau indirect s-a confruntat.

De câte ori, ai fost pus tu în situația, ca ajungând într-o parcare supraaglomerată să nu mai găsești niciun loc disponibil pentru a-ți parca mașina? Ce ai facut dacă singurele locuri libere erau cele de la intrare care erau rezervate persoanelor cu dizabilități?

Ți-a trecut vreodată prin gând să-ti parchezi acolo mașina, spunându-ți că nu stai mult? Ei ce se poate întampla, vin în 2-3 minute. Și așa nu vine, niciun handicapat acuma la cumparături. Așa gândești?

Tu cât respect poți arăta pentru astfel de persoane? Ești respectuos față de ei, sau îi ignori complet? Le sari în ajutor dacă vezi că sunt în dificultate?

Actiunea filmulețului pe care ți-l propun spre vizionare, se desfășoară în parcarea unui supermarket, unde un cuplu caută loc de parcare pentru propria mașină. Negăsind niciunul, ei își parchează mașina pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități, sub pretextul că nu vor sta mai mult de 2 minute atât cât durează cumparăturile.

Bineînteles că în acest timp o persoană cu un handicap major a ajuns în parcare și nu și-a putut parca mașina pe locul destinat, fiind nevoită să o parcheze la o distanță considerabilă față de intrare.

Terminându-și cumpărăturile cei doi s-au întors la mașină, satisfăcuți că și-au rezolvat problemele, și au plecat, remarcând că nu au creat nicio problema cuiva în timp ce au lipsit.

Chiar așa, ce putea să se întâmple? Murea cineva, că ei au parcat acolo pentru 2-3 minute?

Similar Posts