Muzeul Național de Artă – motiv de mândrie pentru România

Muzeul Național de Artă – motiv de mândrie pentru România

author
2 minutes, 13 seconds Read

Muzeul Național de Artă al României, reprezintă unul dintre obiectivele pe care fiecare român trebuie să-l cunoască măcar, dacă nu chiar să-l viziteze.2620712

Poză: Facebook

Muzeul Național de Artă dezvăluie secretele artei prin povești reale și imaginare pe înțelesul fiecăruia. Tineri, copii, părinți și bunici, sunt invitați să intre într-un dialog cu operele de artă găzduite de muzeu prin programele și materialele educative oferite. Acestea sunt interactive și moderne, atractive și accesibile implicând vizitatorul în mod direct și oferindu-i o experiență de neuitat.

Muzeul a fost înființat în 1948 în fostul Palat Regal din București, și deține una dintre cele mai mari colecții de picturi din România, printre care se numără o colecție importantă a regelui Carol I, aflată inițial la Castelul Peleș, precum și exponate aduse de la Muzeul Brukental din Sibiu, dar și colecții particulare.

Astăzi muzeul are peste 70.000 de exponate împărțite în două galerii principale: Galeria Națională- ce are în componență lucrările celor mai buni pictori români (Ion Andreescu, Theodor Aman, Nicolae Grogorescu, Gheorghe Petrașcu și mulți alții), și Galeria de Artă Eurpopeana.

Fiecare lucrare este prezentată prin încadrarea sa în cadrul curentului și școlii de care aparține în istoria artei.

Pe siteul oficial al muzeului, fiecare vizitator poate face un tur virtual al Muzeului Național de Artă, putând fi vizitate Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Modernă Românească, Galeria de Artă Europeană, precum și cele 3 corpuri ale Muzeului Colecțiilor de Artă.

3280408

Poză: Facebook

În turul virtual au fost incluse și Muzeul Theodor Palady și K.H Zambaccian.

Turul cuprinde aproximativ 8.000 de imagini și 200 de panorame. Lucrările sunt etichetate cu titlu, autor, datare, iar pentru unele găsiți și detalii suplimentare – școala de pictură căreia îi aparține artistul sau dimensiunea lucrării.

Însă un tur virtual nu echivalează cu o vizitare propriu zisă a muzeului. Este ca și cum te-ai plimba cu Google Earth pe calculator, și spui că ai vizitat lumea. Nu este același lucru.

De aceea pentru cei care sunt dornici de vizitare iată câteva tips-uri:

  • muzeul este deschis de miercuri până duminică, fiind închis luni și marți, precum și în zile de sărbătoare națională
  • prețul biletului variază între 8 și 20 lei
  • se poate intra gratuit în prima miercuri a fiecărei luni

Sper că v-am convins să-l vizitați, și dacă sunteți amatori de artă, puteți lasă un feedback în comentarii, despre acest muzeu.

Similar Posts