Moda mâncării light aduce multe escocherii pe piaţa din România

Nu demult pe piaţa din România a apărut un caşcaval fără grăsime. Pentru a scădea costurile şi pentru a încânta privirile consumatorilor de produse fără grăsime, comercianţii au găsit soluţia. Aceştia au scos un produs degresat, cel puţin aşa apare pe etichetă.

Moda mâncării light aduce multe escocherii pe piaţa din România

Însă nutriţioniştii, ne avertizează că acest produs nu este recomandat deoarece noul tip de brânză nu are nici un fel de legătură cu reţetă originală. Dacă pe ambalaj apare că are mai puţin de 42% grăsime nu mai este caşcaval. Chiar dacă costurile pentru obținerea caşcavalului cu mai puţină grăsime sunt mai mici, preţurile acestora ajung să fie chiar cu 1.5 lei mai mari, asta datorită cererii mari de pe piaţă.

Ce e trist şi periculos în acelaşi timp este că nu se mai păstrează reţetă originală, motiv pentru care este bine să rămânem la caşcavalul clasic.

Preferebil este să cumperi brânză din surse sigure, din locuri cât mai igienice, însă dacă este cumpărată de la magazin preferabil să fie ambalată pentru că astfel ea este mai ferită de bacterii.

Sursa: Observator