Misterele Bibliei! Citeşte aceste mistere care înconjoară cartea sfântă încă din cele mai vechi timpuri

Misterele Bibliei! Citeşte aceste mistere care înconjoară cartea sfântă încă din cele mai vechi timpuri

author
2 minutes, 46 seconds Read

Nici o altă carte nu a surescitat atâta interes cât Biblia, iar de-a lungul timpului s-au găsit destule persoane care găsească înţelesuri ascunse şi simboluri în faptele prezentate în carte.

Misterele Bibliei! Citeşte aceste mistere care înconjoară cartea sfântă încă din cele mai vechi timpuri
Unul dintre aceste simboluri despre care au existat numeroase discuţii de-a lungul timpului este Pocalul din care a băut Iisus Hristos la Cina cea de taină denumit şi Sfântul GraalSfântul Graal.

După alte interpretări Sfântul Graal ar fi pocalul în care s-au strâns picături din sângele Mântuitorului când acesta era pe cruce.

Figurat vorbind Sfântul Graal semnifică un scop unic, îndepărtat.

De-a lungul timpului oamenii s-au întrebat ce s-a întâmplat cu acest artefact preţios, unele speculaţii mergând de la ipoteza că s-ar fi aflat în posesia Cavalerilor Templieri sau că se afla în posesia unor membrii secreţi ai unei linii de sânge oculte care protejează Graalul.

Cert este că Sfântul Graal a trezit dintotdeauna interesul celor pasionaţi de mistere, fiind şi subiectul a numeroase filme şi cărţi.

Un alt mister al Bibliei este Chivotul Legământului, menţionat în Exodul din Biblie, fiind considerat de către israeliţi cel mai sacru obiect biblic creat de către Moise sub îndrumarea lui Dumnezeu pe muntele Sinai.

Chivotul Legământului ar conține tăblițele de lut cu cele zece porunci primite de Moise pe muntele Sinai, toiagul lui Aaron și o cantitate mică de mână, hrana cu care s-ar fi hrănit evreii timp de 40 de ani în deșert.

Ultima dată când locul chivotului este menţionat în Scriptură este când împăratul Iosif din Iuda, în cel de-al optsprezecelea an al domniei sale, a ordonat îngrijitorilor Chivotului Legământului să-l ducă înapoi la Templul din Ierusalim.

Chivotul a fost căutat în timp de arheologi, de oameni de ştiinţă, de cercetători pasionaţi ai Bibliei, în ciuda afirmaţiilor ca acesta ar fi fost distrus. Una din legendele cele mai populare precizează că chivotul s-a afla încă în imensul sit funerar al regilor de la Aksum din Egipt.

Codurile Biblice. Cercetările din ultima perioadă asupra unor texte din Biblie relevă faptul că aceasta conţine numeroase coduri secrete care ascund evenimente care au avut sau care vor avea loc cu mii de ani după scrierea Bibliei.

Cel care a descoperit codurile secrete în versiunea originală a Bibliei, cea scrisă în limba ebraică este dr. Eliyahu Rips, iar teoria lui a fost confirmată de către matematicieni de renume de la Harvard, Yale şi Universitatea Ebraică.

Un astfel de exemplu, că în textele biblice se ascund previziuni cifrate ale unor lucruri care urmează să se întâmple, este cel al prim ministrului Ytzhak Rabin care a fost avertizat de către un matematician evreu că numele său apare în Biblie lângă sintagma „criminal care va asasina”. În 1995 Ytzhak Rabin moare împuşcat de către un individ. Aceste fapte nu mai pot fi numite coincidenţe în contextul în care moartea lui fusese prevăzută cu 2000 de ani înainte.

Rips afirma că Biblia este ca o gigantică grilă de cuvinte încrucişate, încercând să dezlege acest cod cu ajutorul unui program de calculator.

Similar Posts