Lumea ne trimite gunoi. Noi trimitem lumii muzică – Video

Lumea ne trimite gunoi. Noi trimitem lumii muzică – Video

author
1 minute, 26 seconds Read

Intr-un mic orasel din Paraguay, Cautera, viata localnicilor este identificata cu aceea a unei gropi de gunoi, datorita muntilor de deseuri care se gasesc aici, si prin prisma faptului ca acestia isi duc traiul de zi cu zi din reciclarea gunoaielor.

Lumea ne trimite gunoi. Noi trimitem lumii muzică – Video

Saracia de acolo este un factor favorizant pentru copii mai ales, existand riscurile ca acestia se se organizeze in diferite bande pentru a comite infractiuni pentru a putea supravietui.

Un profesor de muzica, Favio Chavez, le-a oferit insa o alta perspectiva asupra vietii acestor copii, incercand sa le insufle microbul muzicii in suflete. Profesorul lucra si in cadrul unui proiect de reciclare a deseurilor din Cateura, iar cand l-a întalnit pe Nicolás “Cola” Gómez, un cautator in gunoaie, au inceput sa fabrice instrumente din deseurile gasite in groapa de gunoi.

Cu obiecte, cum ar fi cutii, vase de aluminiu si ustensile alimentare salvate din mormanele de moloz , acesti muzicieni ingeniosi au reusit sa transforme in realitatea muzica lui Mozart si Beethoven.Asa s-a nascut ”La Orquesta de Instrumentos Reciclados de Cateura”, alcatuita din copii.

“Dorim sa oferim o cale de iesire din groapa de gunoi pentru acesti copii si familiile lor. Deci facem imposibilul, astfel incat acestia sa poata calatorii in afara Paraguay-ului, pentru a deveni renumiti si admirati” a declarat Favio Chavez pentru Associated Press.

Unul dintre interpretii la flaut al programului a devenit membru al Orchestrei Nationale din Paraguay, iar Orchestra Simfonica din Miami a oferit burse de studiu catorva tineri interpreti.

Grupul,care deja a sustinut concerte in Brazilia, Panama si Columbia in acest an, se asteapta sa calatoreasca anul viitor in Phoenix, Arizona, unde va participa la Muzeul Instrumentelor Muzicale la un eveniment special creat pentru a onora munca lor.

Similar Posts