Lucruri esentiale de luat in calcul inainte de a cumpara un hidrofor de mare adancime

Lucruri esentiale de luat in calcul inainte de a cumpara un hidrofor de mare adancime

author
2 minutes, 36 seconds Read

Alimentarea cu apa este o problema in multe zone ale tarii. Din fericire, aceasta poate fi usor rezolvata cu ajutorul unui hidrofor de mare adancime. Spre deosebire de o simpla pompa submersibila, acest tip de echipament este mai puternic si cel mai important, poate fi actionat in mod automat, fara a fi necesara amorsarea unitatii principale a pompei.

Totusi, este de la sine inteles ca trebuie sa cumperi un hidrofor potrivit, dar mai ales unul de calitate superioara. Mentenanta acestui tip de echipament poate fi destul de dificila – este deci un lucru pe care vei dori sa-l eviti.

Adancimea si volumul sursei de apa

Un hidrofor de mare adancime nu poate fi folosit chiar la orice adancime doresti. In functie de motorul echipamentului si alte componente esentiale, acesta este insotit si de o adancime maxima de operare. Aceasta trebuie luata in calcul inainte de achizitionarea unui hidrofor.

Totodata, analizeaza si volumul sursei de apa din care vrei sa pompezi. Un hidrofor mult prea puternic poate ajunge sa mearga in gol – debitul ridicat va goli rezervorul sau cisterna inainte de re-umplerea acesteia. Acest fenomen poate aparea si la nivelul unei fantani, in functie de zona in care locuiesti.

Puterea motorului hidroforului

Intr-un sistem care are ca element principal un hidrofor de mare adancime, motorul hidroforului este componenta principala responsabila de puterea si eficienta sistemului. Mai exact, motorul se ocupa atat de pomparea apei, cat si de transportarea acesteia la un robinet sau catre un alt rezervor.

O valoare importanta in aceasta privinta este inaltimea de refulare – mai exact, inaltimea la care un hidrofor poate ridica apa fara nicio problema.

Lucruri esentiale de luat in calcul inainte de a cumpara un hidrofor de mare adancime
hidrofor de mare adancime

Volumul de apa folosit in gospodaria ta

Un hidrofor de mare adancime poate fi conectat la un rezervor de suprafata, in cazul in care vrei o sursa de apa constanta, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte. Daca vrei sa economisesti energie electrica (practic sa nu pornesti hidroforul de fiecare data cand ai nevoie de apa), trebuie sa achizitionezi un rezervor care sa se plieze nevoilor gospodariei tale.

De exemplu, daca rezervorul aditional este prezent si acesta se goleste, este posibil sa ramai fara apa pana hidroforul reuseste sa umple din nou rezervorul. Aceasta problema nu exista atunci cand sistemul este unul direct – totusi, in acest caz, risti sa epuizezi sursa de apa atunci cand folosesti hidroforul pentru mai mult timp.

Alege un echipament de calitate superioara

Nu in ultimul rand, tine minte faptul ca un hidrofor de mare adancime poate fi o investitie destul de costisitoare. Mai exact, ar trebui sa eviti produsele second-hand sau de la producatori fara renume. Cand vine vorba de asemenea echipamente, este recomandat sa apelezi doar la producatori cunoscuti in industrie, precum si la furnizori de incredere.

Produse de calitate superioara si nu numai pot fi gasite in magazinul online TopStrong – acesta dispune de o gama variata de scule, unelte si echipamente care isi vor gasi cu siguranta locul in gospodaria ta!

Descopera acum oferta magazinului TopStrong si achizitioneaza un hidrofor de mare adancime potrivit pentru tine si pentru familia ta!

Similar Posts