Ţara noastră ascunde frumuseţi nebănuite şi misterioase, locuri încărcate de poveste care te duc într-o altă lume.
Iată o galerie a unora dintre cele mai frumoase locuri pe care trebuie să le vizitaţi:
Biserica de sub lac
Se poate vedea în comuna Beliş, judeţul Cluj în zilele toride de vară când apa din baraj scade.
Este construită pe o măgură conform vechii credinţe că biserica trebuie construită pe locul cel mai înalt să fie cât mai aproape de cer.
Şi poate ce este mai ciudat este că în ciuda trecerii timpului şi a condiţiilor nefavorabile se mai pot distinge încă o parte din portrete în frescele de pe pereţi.
Canionul 7 scări
Situat în partea vestică a Munţilor Piatra Mare din judeţul Braşov, Canionul celor 7 scări este un defileu săpat în calcare jurasice având o lungime de 16 de metri la o altitudine de 948 de metri.
Defileul este format din şapte trepte cu înălţimi între 2.5 şi 15 metri care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Şapte Scări este ridicat.
Traseul se poate parcurge şi fără echipament, cu ajutorul unor scări.
Lacul vulturi sau Lacul fără fund
Este un lac preglaciar de peste 0,5 ha, situat la circa 1450 m altitudine în Munţii Sirius (sub Vf. Mălăia) şi la o distanţă de 25 Km de satul Basca Chiojdului (comună Chiojdu).
Accesul este relativ dificil, pe ruta Basca Chiojdului – Stearpă (râul Siriu) – Prigonu (Vf. Malaiei) – Mălăia, dar peisajul este superb. Se poate urca la lac şi pe traseul din localitatea Siriu sau din Crasna (jud. Covasna).
Vulcanii noroioşi de la Pâclele Mici
Vulcanii noroioşi sunt localizaţi în Subcarpaţii de Curbură, în localitatea Berca, jud. Buzău.
Se întind pe aproximativ 30 de ha şi au fost formaţi datorită erupţiilor de gaze din pământ care antrenează spre suprafaţă nămol şi apă.
Vulcanii noroioşi au aceiaşi structură ca şi vulcanii adevăraţi, conurile lor nu depăşesc 5-6 m înălţime fiind un fel de mini vulcani.