Lipie făcută în casă. O retata simplă pentru a coace celebra pâine arăbeasca

Lipie făcută în casă. O retata simplă pentru a coace celebra pâine arăbeasca

author
2 minutes, 3 seconds Read

Aurora Sep 24, 2016

1


Cui nu îi place pâinea arăbeasca sau lipia? Este ideală pentru o gustare delicioasă deoarece o putem transforma oricând într-un „buzunar” încăpător în care îşi vor găsi locul cubuleţe de carne, legume şi chiar diferite verdeţuri.

Lipie făcută în casă. O retata simplă pentru a coace celebra pâine arăbeasca
În plus procedeul de preparare a lipiei nu este complicat deloc putând să fie pragatit oricând în bucutarie cu ajutorul ingredientelor pe care le avem la îndemână.

Pentru a obţine 8 lipii avem nevoie de :

1 cană cu apă caldă, 2 linguriţe drojdie uscată, 2 căni şi jumătate sau chiar trei de făină, 2 linguriţe de sare

1-2 linguriţe de ulei de măsline (opţional)

Se amestecă apa şi drojdia împreună cu puţină făină şi se lasă să stea timp de aproximativ cinci minute până când se dizolvă drojdia.

Se presară făină pe suprafaţa de lucru şi se frământă aluatul timp de aproximativ 5-7 minute, adăugând întreaga cantitate de făină şi la final uleiul de măsline, până când acesta devine neted şi elastic.
Aluatul se împarte în 8 părţi din care vor fi modelate şi coapte lipiile. Se lasă aluatul să crească iniţial 30 minute, după care bucăţile modelate timp de 5-6 minute.

Lipiile întinse mai stau încă 5 minute înainte de a fi puse la copt într-o tigaie cu fund gros, dinainte încălzită.

Lipia se va umfla instantaneu chiar dacă încercăm să o apăsăm cu paleta, aşa că vom roti pe ambele părți pentru a se coace cât mai bine.

În doar 3 minute lipia va fi perfectă pentru o gustare delicioasă, iar „buzunarele” lipiei reprezintă una dintre opţiunile perfecte pentru sandwich-urile care pot fi pregătite după preferinţa fiecăruia.

Gadget, Incredibil

27 views

Aurora – Oct 21, 2016

Ouăle de mai jos au o poveste cu adevărat specială şi în plus sunt atât de frumoase încât nu o să îţi vină…

Promovăm România, Sănătate

9 views

Aurora – Oct 21, 2016

Camera Deputaţilor a adoptat de lege a Guvernului care prevede interzicerea ţigărilor care au capsule aromate în filtru şi interzicerea comercializării ţigărilor mentolate…

Aurora – Oct 21, 2016

Oul este un aliment sănătos, datorită bogăţiei în factori nutritivi indispensabili organismului cât şi gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia sa.…

Similar Posts