Lentilele de contact Google detectează nivelul zahărului din sânge

Lentilele de contact Google detectează nivelul zahărului din sânge

author
1 minute, 24 seconds Read

Până acum aproape toată lumea a auzit de Google Glass, de nerdy-chic, ochelarii care furnizează informații. Însă lentilele de contact de la Google sunt făcute pentru a monitoriza continuu nivelul de glucoză. Acest proiect este încă într-un stadiu incipient, dar poate deveni o realitate pentru consumatori în următorii cinci ani.

6088033

Lentilele prototip au încorporate mici cipuri wireless şi senzori de glucoză prinse între două straturi de material moale. Un mic orificiu permite infiltrarea lichidului lacrimal în senzorul de măsurare a nivelului de zahăr din sânge o dată la fiecare secundă – un mod mult mai puțin dureros și perturbator pentru a verifica nivelul acestuia.

Electronicele din obiectiv sunt atât de mici încât par a fi pete de sclipici iar antena wireless este mai subţire decât un fir de păr uman.

Aceste lentile de contact inteligente sunt realizate de către cercetătorii Babak Parviz și Brian Otis. Otis și echipa Google au lucrat din greu pentru a dezvolta mici electronice care beneficiază de inovare în industria de semiconductori.

Diabetul zaharat este o boală aflată în continuă creștere, fiind afectaţi în jur de 382 milioane de oameni din întreaga lume. Diabetul este cauza principală de insuficienţă renală, amputări ale membrelor inferioare, precum și cazuri de orbire.

Proiectul lentilelor de contact Google generează foarte mult interes. Cu toate acestea, Otis afirmă că încă există mult de lucru la ele și, desigur, tehnologia are nevoie de teste.

Google spune că intenționează să producă și să vândă dispozitivul medical. De asemenea, vrea să găsească parteneri care vor folosi tehnologia pentru a dezvolta dispozitive medicale de ultimă generație.

Similar Posts