Lentile de contact sau ochelari? Ce preferi? Află care sunt avantajele și dezavantajele lor

Lentile de contact sau ochelari? Ce preferi? Află care sunt avantajele și dezavantajele lor

author
2 minutes, 9 seconds Read

Oricine are probleme de vedere cu siguranţă şi-a pus această întrebare. Cu siguranţă atât unele cât şi celelalte au avantaje şi dezavantaje. Cum poţi înclina balanța în favoarea uneia dintre ele? Pui frumuseţea pe primul loc?

3490264

Ochelarii îţi oferă un aer mai serios. Lentilele de contact te lasă să fii tu însuţi, fără nici un fel de schimbare.
Problema ridicată de ochelari este că nu se potrivesc mereu la orice ţinută vrei tu să adopţi. Un alt punct negativ este în momentul în care vara îşi face apariţia, şi îţi doreşti să porţi ochelari de soare şi nu de vedere. Însă trebuie să ţii cont că dacă porţi o pereche de ochelari, fie ei de soare, care nu sunt prescrişi de un medic, acest lucru nu este tocmai bine pentru ochii tăi. Ei sunt mai potriviţi pentru cei care au deja lentile de contact.

Problema însă se pune şi în cazul schimbărilor de temperatură, dacă plouă sau dacă intri de la frig la cald, vederea îţi va fi afectată dacă porţi ochelari.

Vrei să ai o vedere bună şi ageră?

În acest caz cel mai bine e să apelezi la lentilele de contact, asta pentru că îţi oferă un câmp vizual mult mai larg. Ochelarii în schimb îţi oferă o vedere periferică slabă, cu lentile întregul câmp vizual este focalizat, ca în cazul vederii normale. Lentilele te avantajează prin faptul că vederea este naturală, pe când cu ochelari, distanţa dintre ochi şi lentile poate uneori să creeze distorsiuni.

Dar cum rămâne cu sănătatea?

1435236

Dacă facem referire la sănătate cu siguranţă preferabili sunt ochelarii.
De ce? Iată în continuare câteva dintre efectele adverse ale lentilelor de contact.

Dacă suferi de conjunctivită alergică, complicaţii la nivelul globului ocular (eroziuni, infiltrate corneene, keratita microbiană şi altele) lentilele de contact sunt contraindicate. Chiar dacă folosiţi lentile de contact recomandate pentru citit sau pentru lucrul la calculator acestea nu vă oferă nici o protecţie împotriva radiaţiilor. În cazul fumătorilor şi a celor ce lucrează în medii cu mult fum, lentilele sunt greu tolerate pentru că ochii simt mai intens lipsa oxigenului.

Unii oameni au praguri diferite de toleranţă la lentilele de contact. Acestea pot provoca roşeaţă, usturimi. Dacă un corp străin este prins pe lentila, cum ar fi machiaj, praf sau o geană, poţi să simţi chiar şi durere.

Deci ce vei alege? Sănătatea sau frumuseţea şi confortul?

Similar Posts