Lecție de umanitate – pentru acești oameni merită oricând să spui jos pălăria!

Lecție de umanitate – pentru acești oameni merită oricând să spui jos pălăria!

author
1 minute, 20 seconds Read

Deși au totul și deși ar putea să își umple timpul cu tot felul de alte lucruri mai mulți oameni de afaceri din Baia Mare, voluntari ai Fundației Somaschi, se reunesc zilnic pentru a găti o masă caldă pentru cei nevoiași.

Fundația Somaschi a luat ființă în anul 1994 în Baia Mare și de atunci a fost alături de cei cu care soarta nu a fost așa de darnică prin acțiunile sale desfășurate în spiritul voluntariatului.

Marco, unul dintre voluntari este italian și se află în Baia Mare de 10 ani unde și-a deschis o afacere în domeniul confecțiilor.

Aproape zilnic merge la fundație pentru a găti împreună cu ceilalți voluntari, pentru că spune el : “Văd că le place și mă bucur. Sunt de părere că o faptă bună pe zi trebuie făcută. Măcar una” , iar exemplul lui și a celor ca el a fost urmat și de cei apropiați lor, prieteni, cunoștințe, colaboratori de la alte firme care s-au implicat în mod activ în acest proiect social.

O altă voluntară, femeia de afaceri Claudia Olert declara pe bună dreptate că :”Nu poţi fi un om spiritual doar teoretic deci trebuie să faci ceva practic. Și aceasta este partea practică a spiritualității mele”.

În condițiile în care zilnic 50 de oameni se bucură de masa oferită de acești oameni minunați, iar fundația mai are în derulare și alte proiecte sociale de sprijinire a celor defavorizați putem spune din suflet :Jos pălăria!

Similar Posts