La îndemnul Prinţului Charles la Sălaj se produce lapte medicinal

La îndemnul Prinţului Charles la Sălaj se produce lapte medicinal

author
1 minute, 35 seconds Read

În Sălaj, Viorel Ghiuruţan s-a apucat să facă lapte medicinal. Atunci când acesta l-a auzit pe Prinţul Charles al Marii Britanii spunând că terenurile din România sunt binecuvântate cu plante medicinale,în mod natural, fără ca acestea să fie plantate, Viorel a hotărât să facă o afacere din asta. Astfel că, acesta obţine lapte de la animale care mănâncă plante medicinale crescute natural în vârf de munte, lapte plin de proprietati.

La îndemnul Prinţului Charles la Sălaj se produce lapte medicinal

Momentan, acesta deţine un număr de 400 capre pe care le duce la păscut într-o zonă muntoasă bogată în plante medicinale. După ce aceste plante sunt consumate, proprietăţile plantelor se regăsesc ulterior şi în lapte. Momentan produsul nu se află în magazine şi nici nu se gândeşte să îl industrializeze, deoarece pune accent pe prelucrarea manuală şi în nici un caz pe cea automată. În plus, acest lapte este produs doar în perioada în care plantele medicinale sunt prezente pe pajişte din apropierea Sălajului.

„Nu-i totuna să iei un lapte dintr-o furajeră intensivă, cu stimulator de producţie de lapte. Animalul ăla va procesa furajul pe care-l mănâncă şi va da laptele în consecinţă, a ceea ce mănâncă, şi nu-i totuna ca animalul în păşune să mănânce scoarţă, să mănânce spini, să mănânce frunze, să mănânce flori. Dacă-i spui cuiva şi zice ‘dom’le, dar de ce?’ Dacă este o păşune preponderentă cu spânz sau cu scaiul vânăt, sunt oameni care se chinuie să facă antibiotice din scai vânăt. Animalul ăsta îl mănâncă şi el procesează ceea ce mănâncă şi se regăseşte într-o anumită cantitate şi în lapte. Deci ăsta e antibioticul natural”, declară Viorel Ghiuruţan.

Sursă: Radio Cluj

Similar Posts