La ce sunt bune mierea și scorțișoara?

Mierea și scorțișoara sunt super alimente, iar când le utilizăm împreună se multiplică efectele lor benefice asupra sănătății.

9444873

Mierea este singurul aliment de pe pământ care nu se strică. Dacă este depozitată într-un loc răcoros și întunecat atunci ea se cristalizează. În schimb dacă este de foarte bună calitate, mierea ecologică, atunci ea nu se transformă în zahăr; dar dacă începe să se cristalizeze, tot ce trebuie să facem este să desfacem capacul borcanului și să îl punem în apă caldă. Important este ca apa să nu fie foarte fierbinte sau fiartă sau să nu-l punem în cuptorul cu microunde, pentru că mierea își pierde din calitate.

Să vedem ce efecte curative are combinația specială de miere și scorțișoară și modul în care putem să le utilizăm.

Apa plată cu miere și scorțișoară are un efect benefic pentru organismul nostru.

Pentru inimă

Să preparăm un amestec de miere și scorțișoară și să-l consumăm în loc de gem, sau alte dulciuri, de exemplu, pâine unsă cu miere și scorțișoară este ideal pentru micul dejun. Amestecul acesta scade colesterolul și protejează împotriva atacului de cord.

Utilizarea regulată îmbunătățește respirația și întărește inima. În America și Canada acest amestec este utilizat în centre pentru bătrâni pentru a le întări sistemul circulator.

Pentru artrită

Pacienții care suferă de artrită ar trebui să utilizeze acest amestec de două ori pe zi: 200-300 ml apă caldă, 2 linguri de miere și o linguriță de scorțișoară. Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că utilizarea regulată a acestui amestec poate reduce semnificativ durerea pacienților care suferă de artrită.

Pentru inflamarea vezicii urinare

Se pun 2 linguri de scorțișoară și o lingură de miere într-un pahar cu apă călduță. Amestecul respectiv distruge agenții patogeni din vezica urinară.

Împotriva colesterolului

Rezultatele unui studiu arată că două linguri de miere și 3 lingurițe de scorțișoară amestecată în jumătate de litru de apă poate reduce colesterolul cu până la 10%.

Pentru răceală

În caz de răceală se consumă de trei ori pe zi un amestec din miere și scorțișoară, care ajută la ameliorarea simptomelor, elimină tusea și durerile de gât.

Pentru dureri de stomac

Și în caz de dureri de stomac este eficient amestecul de miere și scorțișoară, acesta ajută la curățarea sistemului digestiv.

Pentru balonare

Rezultatul unei cercetări efectuate în India și Japonia arată că amestecul de miere și scorțișoară ajută la reducerea formării gazelor intestinale.

Pentru sistemul imunitar

Consumul regulat al amestecul de miere și scorțișoară întărește sistemul imunitar și protejează organismul de viruși și bacterii.

Pentru indigestie

Înainte de masă se consumă 2 linguri de miere cu un pic de scorțișoară; așa putem să reducem formarea acidului din stomac și să îmbunătățim digestia.

În gripă

Un studiu spaniol arată cu mierea conține un ingredient care omoară virusul vinovat pentru gripă.

În faringită

În faringită este foarte eficient amestecul de miere și scorțișoară. Se consumă din 3 în 3 ore atâta timp cât simptomele persistă.

Pentru coșuri

Se prepară un amestec din miere și scorțișoară și înainte de culcare se pune pe coșuri, se spală doar dimineața. În una două săptămâni coșurile dispar. Desigur trebuie evitate alimentele bogate în zaharuri rafinate și glucidele.

În infecții ale pielii

Este potrivit amestecul și pentru eczeme și alte infecții ale pielii.

În curele de slăbire și diete

Dimineața cu o jumătate de oră înainte de micul dejun și seara înainte de culcare se bea o cană de apă calda cu miere și scorțișoară. Consumat regulat ajută la scăderea în greutate.

Cancer

În cercetări japonezii și australienii au folosit cu succes amestecul de miere și scorțișoară la pacienții cu cancer osos și gastric. Pacienții au consumat timp de o lună amestecul de trei ori pe zi.

Pentru oboseală

Într-o cercetare, însă restrânsă la un număr mic de participanți care sufereau de oboseală, a crescut în mod semnificativ vitalitatea acestora după ce au consumat amestecul respectiv timp de o săptămână.

Pentru respirația urât mirositoare

Se amestecă într-un pahar apă caldă o linguriță de miere și scorțișoară și se face gargară după trezire.

Pentru hipertensiune

Cercetători italieni au constatat că un consum regulat de miere cu scorțișoară reduce în mod semnificativ tensiunea arterială.

Cel mai bine este, dacă pregătim scorțișoara măcinată acasă, pentru că cea cumpărată de la magazin poate să conțină coloranți, arome și conservanți.