Îți place ceaiul? Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre acesta!

Îți place ceaiul? Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre acesta!

author
2 minutes, 54 seconds Read


Ceaiul joacă un rol important în multe culturi ale lumii, începând de la ritualurile japoneze vechi de secole și până la popularitatea ceaiului de după-amiază în Londra.

1. Ceaiul este foarte, foarte popular. Este cea mai populară băutură din lume, după apa plată.


2. Ceaiul verde și ceaiul negru sunt realizate din aceeaşi plantă

Ceaiul se obţine din frunzele de Camellia Sinensis, un mic copac din Asia. Diferența dintre ceaiul verde, ceaiul negru, ceaiul alb, sau ceaiul galben vine de la modul în care sunt procesate frunzele. După ce frunzele sunt culese, ele încep să se oxideze. Ceaiul alb este ceaiul cel mai puțin oxidat, urmat de ceaiul verde şi de ceai Oolong. Ceaiul negru este cel obţinut din frunzele cele mai oxidate ale plantei.

3. Chinezii au băut ceai timp de peste 2000 de ani În jurul anului 141 î.Hr., împăratul dinastiei Han Jing Di a fost îngropat cu o cutie de lemn care conține comori importante de care el ar avea nevoie în viața de apoi, inclusiv frunze de ceai de înaltă calitate. Legenda chineză susține că împăratul Shen Nong a băut prima apă caldă infuzată accidental cu frunze de ceai în 2737 î.en. La început, ceaiul era considerat medicament mai degrabă, decât o băutură.


4. Ceaiul a devenit popular în Marea Britanie în secolul 19

Ceaiul nu a avut o istorie în Marea Britanie. Acesta a ajuns să fie consumat de către aristocrați englezi din secolul al 17-lea, dar a fost relativ costisitor. În 1785, taxele de ceai au fost reduse pentru a elimina contrabanda și ceaiul a devenit accesibil.

5. Poporul turc consumă cea mai mare cantitate de ceai
Turcii consumă o medie de aproape trei kilograme de ceai de persoană anual. Irlandezii, situaţi pe locul doi, consumă un pic mai mult de 2 kilograme de persoană pe an.

6. Ceaiul a fost considerat în trecut periculos În secolul al 17-lea se consideră că consumul de prea mult ceai ar putea cauza probleme de sănătate.


7. Ceaiul din plante medicinale nu este de fapt ceai

Amestecuri pe bază de plante care nu conţin frunze de ceai reale nu sunt ceaiuri. Acestea sunt preparate din diferite ierburi, condimente și alte plante, cum ar fi muşeţel, hibiscus, mentă şi multe altele.

8. Americanii preferă ceaiul rece Aproximativ 85% din vânzările de ceai din SUA sunt de ceai rece.


9. Unele culturi adaugă untul în ceai

În Himalaya, se adaugă şi unt la ceaiul negru cu lapte. Sarea ajută oamenii care trăiesc la altitudini mari să rămână hidrataţi.

10. Hidratează la fel ca şi apa
O înţelepciune comună sugerează că apă potabilă este mai benefică pentru hidratare decât băuturile cofeinizate, cum ar fi cafeaua și ceaiul. Dar cercetările recente, arată că nivelul de hidratare este la fel.

11. Ceaiurile se prepară diferit Ai putea crede că din orice cană de apă fiartă împreună cu câteva frunze de ceai rezultă o băutură miraculoasă. Dar ceaiurile de diferite soiuri trebuie preparate la temperaturi diferite pentru diferite perioade de timp.


12. Ceaiul este asociat cu sănătatea

Deși este greu de dovedit că ceaiul influențează direct sănătatea, multe studii au constatat că acesta este asociat cu o serie de avantaje. Scade riscul apariţiilor bolilor de ficat, depresiei, accidentului vascular cerebral și diabetului zaharat de tip 2, dar nu ţine cancerul la distanţă şi nu te ajută să slăbeşti.

Similar Posts