Învaţă să îţi dresezi singur câinele. Iată câteva trucuri care te vor ajuta - ShareThis

Învaţă să îţi dresezi singur câinele. Iată câteva trucuri care te vor ajuta – ShareThis

author
4 minutes, 14 seconds Read

Aurora Iun 23, 2017

3

Mai jos vă prezentăm câteva reguli şi trucuri de care aţi putea ţine seama dacă vreţi să vă dresaţi singuri câinele. Avantajul principal al dresajului efectuat acasă este acela că se crează o legătură şi mai puternică între câine şi stăpân.

Învaţă să îţi dresezi singur câinele. Iată câteva trucuri care te vor ajuta - ShareThis

Înainte de a începe trebuie să ştiţi că pentru a avea succes în dresarea patrupedului preferat ar trebui respectate câteva reguli:

Un singur stăpân.
Câinele va recunoaşte intotdeauna un singur stăpân, aşa că doar acest membru al familiei îi va da comenzile. Trebuie evitat să i se dea comenzi contradictorii pentru că acest lucru va duce la confuzie şi nu va mai răspunde la niciuna. Iar dacă este certat, o altă persoană nu trebuie să intervină şi să-l mângâie.

 Şedinţele de dresaj vor fi scurte deoarece câinii şi mai ales puiuţii îşi pierd repede interesul şi atenţia. 


Dresajul se va face atunci când animalul este receptiv, odihnit, capabil să fie atent.
Nu treceţi la dresajul propriu zis după plimbări sau dacă câinele este somnoros. Momentul potrivit pentru şedinţele de dresaj ar fi cel care precede masa deoarece câinele este foarte atent. Se recomandă de asemenea ca dresajul câinelui să se facă pentru început la aceiaşi oră pentru a intra într-un fel de rutină. Şedinţele trebuie să se desfăşoare sub formă de joacă. Acest lucru este vital în şedinţele de dresaj. Dacă câinele simte o stare de confort va executa mult mai uşor toate cerinţele. Chiar un ton mai ridicat al vocii poate duce la un eşec total, câinii simţind trăirile şi emoţiile stăpânului. 

Câinele va fi recompensat de fiecare dată imediat după ce execută corect un truc.

Recompensele alimentare sunt cele mai apreciate. Aceste recompense vor fi foarte mici porţionate, pentru ca animalul să le ia cu uşurinţă şi să nu piardă foarte mult timp să le consume.


Iată câteva trucuri pentru a vă învăţa câinele să execute cele mai simple comenzi:

Comanda „ŞEZI” Veţi începe prin a vă poziţiona faţă în faţă cu animalul de companie. În mâna dreaptă luaţi o recompensă şi ridicaţi-o uşor deasupra nasului câinelui, astfel încât acesta să fie conştient de prezenţa ei. Deplasaţi mâna uşor către spatele animalului, asigurându-vă că acesta o urmăreşte cu privirea. Atunci când şi-a aşezat fundul pe sol, spuneţi-i numele, urmat apoi de comanda

„Şezi”. Oferiţi-i imediat recompensa, urmată de laude şi mângâieri. Repetaţi acest truc de câteva ori. 
Nu atingeţi spatele câinelui pentru a-l forţa să execute această comandă, deoarece este un gest de constrângere care îi dă animalului o stare de disconfort.
 Dacă câinele se deplasează în spate încercând să ia recompensa, încercaţi să repetaţi comanda cu câinele aflat la mică distanţă de un perete sau un colţ, limitându-i în felul acesta deplasarea.

Comanda „CULCAT” Următoarea comandă care poate fi realizată odată ce câinele stăpâneşte comanda „Şezi” este comanda „Culcat”.

Din poziţia “şezi”, cu mâna dreaptă vom ţine recompensa uşor sub nasul câinelui, asigurându-ne că i-am captat atenţia, apoi vom da comanda vocală „culcat” deplasând mâna uşor în faţa câinelui, până la nivelul şoldului. Câinele va apleca capul, urmând se aşeze cu membrele anterioare pe sol în poziţia dorită. Odată realizată comanda îi puteţi da recompensele şi mângâierile bine cuvenite câinelui.

Comanda „AŞTEAPTĂ” Comanda „Aşteaptă” se introduce după ce câinele a învăţat să execute poziţia „şezi”, recompensându-l încontinuu timp de 4-5 secunde. În acest interval câinele nu are voie să părăsească poziţia „şezi”. Comanda „Aşteaptă” se va prelungi progresiv, iniţial i se vor arăta recompensele câinelui, urmând ca acesta să le primească după 2-3 secunde de aşteptare în poziţia „şezi”.

Intervalul acesta va creşte pentru până când animalul îşi însuşeşte corect această cerinţă. Comanda presupune răbdare, intervalul de timp trebuie crescut încet, pentru ca animalul să nu-şi piardă interesul.

Învaţă să îţi dresezi singur câinele. Iată câteva trucuri care te vor ajuta - ShareThisAurora – Dec 30, 2017

Un filmuleţ care a circulat zilele trecute pe internet în care un bărbat deghizat în Moş Nicolae ameninţă şi umileşte un băieţel în…

Învaţă să îţi dresezi singur câinele. Iată câteva trucuri care te vor ajuta - ShareThisAurora – Dec 30, 2017

După moda „sprâncenelor ondulate” o altă tendinţă cel puţin la fel de bizară, dar măcar în acord cu sărbătorile tinde să cucerească internetul.…

Învaţă să îţi dresezi singur câinele. Iată câteva trucuri care te vor ajuta - ShareThisAurora – Dec 30, 2017

Săptămâna trecută un filmuleţ cu un băietele din Keaton Jones un băieţel din Knoxville devenea viral. Băiatul era hărțuit la şcoală de către…

Similar Posts