Vegeta dă un gust delicios mâncărurilor tale. Numai că vegeta cumpărată din comerţ conţine şi aditivi care sunt periculoşi pentru sănătatea ta, ca să nu mai vorbim de conţinutul ridicat de sare pe care îl are.
Dacă vei avea curiozitatea să citeşti eticheta unei cutii de vegeta din comerţ vei fi uimit să afli că pe lângă legumele uscate, aceasta mai are în compoziţiei şi potenţiatori de aromă, glutamat de sodiu E 621, inozinat de sodiu E 631, zahăr, condimente, amidon din porumb sau colorant. Nu e prea natural, nu?
Iată o reţeta pe care poţi să o faci şi tu acasă, din ingrediente naturale, pentru a prepara un produs natural care va da un gust deosebit mâncărurilor tale.
O să ia nevoie de: 5 morcovi 3 roşii 3 rădăcini de pătrunjel 2 cepe albe 2 rădăcini de păstârnac 1 ardei gras roşu 1 ardei gras alb 1 ceapă roşie 1/2 gulie 1/2 ţelină mare 1 legătură de pătrunjel
1 legătură de frunze de ţelină
MOD DE PREPARARE: Curăță legumele de coajă, cotoare şi seminţe. Cuptorul se încinge la 100 de grade C. Separat se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Legumele se rad pe răzătoare, apoi se pun în tavă şi se presară sare deasupra lor. Se lasă la cuptor circa 4 ore, până când se usucă complet, fără să se ardă.
Legumele se dau prin râşniţa de cafea, blender sau robotul de bucătărie, se mai amestecă cu sare, după gust, apoi se pune pudra de legume în borcane închise ermetic şi se păstrează în cămară sau în dulapul de bucătărie.