Incubatia oualor si avantajele clocitoarelor automate

Incubatia oualor si avantajele clocitoarelor automate

author
2 minutes, 31 seconds Read

In momentul in care vrei sa obtii cea mai mare eficienta atunci cand trebuie sa clocesti ouale pentru a obtine puisori, cea mai eficienta metoda este utilizarea unor clocitoare de pui de foarte buna calitate, dar si a unor oua calitative, astfel incat sa nu ai surprize neplacute ulterior si sa descoperi ca ouale nu au fost viabile.

De ce sa utilizezi o   clocitoare automatica pentru oua?

Cea mai buna varianta este aceea de a folosi o clocitoare automata in momentul in care vrei sa obtii cei mai multi pui din ouale pe care le pui la clocit. Avantajul este ca poti folosi in aceeasi clocitoare oua te gaina, de rata, de gasca, de prepelita, de curcan si chiar pentru fazani, iar aparatul este de cele mai multe ori conceput pentru a incuba ouale in mediu homeoterm. Un alt aspect important este sa alegi un incubator care sa ti se potriveasca foarte bine.

Un incubator care face tot ce iti doresti tu sa faca si adaptat tipurilor de oua pe care le pui la clocit, care se potriveste si poate fi modificat astfel incat sa poti cloci mai multe tipuri de oua cu el, este cea mai buna alegere pe care o poti face in momentul in care te ocupi de cresterea pasarilor.

In cazul clocitorilor ceva mai vechi, operatiunile precum intoarcerea oualor, mutarea lor si ajustarea temperaturii, oxigenarea si reglarea umiditatii, erau facute manual. Cu o clocitoare electrica automata, aceste probleme dispar complet, avand in vedere faptul ca totul se va face automat. O astfel de activitate necesita atentie si timp, ceea ce foarte multe persoane nu au, iar daca si tu te nurmeri printre ele, atunci varianta optima ar fi aceea de a cumpara o clocitoare de oua automata. Cu o astfel de clocitoare este mult mai simplu sa obtii puii doriti, fara sa fie nevoie sa pierzi timp sau sa stai mereu sa notezi cand ai intors ultima data ouale.

Tine cont de capacitatea de oua pe care o alegi in momentul in care iti cumperi incubatoare automate pentru ca fiecare dintre ele este pregatit pentru un anumit numar de oua, dupa care este posibil ca incubatorul sa fie mult prea mic. Avand in vedere acest aspect, recomandarea este sa evaluezi dinainte cate oua estimativ vei pune si daca este necesar sa cumperi un incubator supraetajat.

De cele mai multe ori aceste incubatoare pentru oua au un loc pe unde poti sa vezi ouale din exterior, sunt dotate cu disolay digital iar dimensiunile nu sunt extrem de mari, deci spatiul nu ar trebui sa iti genereze probleme.

Alege de fiecare data clocitoare de oua care sa aiba toate functiile de care ai nevoie. Spre exemplu, este foarte posibil sa ai nevoie de clocitoare de oua care sa poata stabili temperaturi diferite la diferite niveluri astfel incat sa poti cloci simultan mai multe oua. De asemenea, clocitoarele care sunt adaptate pentru un singur tip de oua este foarte posibil sa nu fie adaptate si pentru celelalte tipuri deci tine cont si de acest aspect.

Similar Posts