Inchiriere auto, leasing sau masina noua? – Care este alegerea potrivita

Inchiriere auto, leasing sau masina noua? – Care este alegerea potrivita

author
2 minutes, 27 seconds Read

Daca ar fi sa facem o comparatie intre achizitionarea unei masini noi si serviciile de inchiriere, cu siguranta cele din urma vor fi castigatoare. Datorita avantajelor pe care acest serviciu le prezinta, tot mai multe persoane aleg sa inchirieze un autoturism, in special, acolo unde economia colaborativa se afla in plin ascensiune. In privinta oraselor mari, unde aglomeratia in trafic reprezinta o problema majora, inchirierea unei masini poate fi solutia ideala.

Pentru a veni in ajutorul tau si a-ti simplifica decizia, iti vom prezenta in continuare cativa factori importanti.

Numarul de Km parcursi

Indiferent ca vrei sa inchei un leasing auto sau sa inchiriezi o masina, trebuie sa iei in calcul cat de mult vei folosi masina si implicit, limita de kilometraj. Explicatia consta in faptul ca acest aspect joaca un rol important in momentul negocierii ratelor lunare. Kilometri pe care ii vei parcurge se vor reflecta asupra gradului de depreciere a valorii autoturismului. In cazul in care depasesti numaruol kilometrilor stabiliti vei fi nevoit sa suporti taxe suplimentare pentru fiecare km in plus. In final vei realiza ca valoarea costurilor va fi destul de mare. In concluzie, este mult mai indicat sa renegociezi conditiile specificate in contract cand realizezi ca vei utiliza masina mai mult decat sa astepti pana la finalul contractului.

Perioada de inchiriere

Trebuie sa stii ca, cu cat perioada de inchiriere este mai scurta, cu atat costul va creste, mai ales in cazul unei masini noi. De ce se intampla asta? Pentru ca valoarea reziduala a autoturismului se reduce mai rapid in primii 2 ani de la data fabricatiei, iar ratele sunt calculate in functie de costul de depreciere.

Masina inchiriata – intretinere si asigurare

In contextul achizitionarii unei masini noi cu plata pe loc, poti opta pentru orice tip de asigurare vrei. Pe de alta parte, in privinta leasing-ului si a inchirierii auto, trebuie sa te conformezi politicilor firmei, dat fiind faptul ca aceasta este proprietarul masinii. In cazul in care te-ai hotarat asupra inchirierii unui model, este indicat sa gasesti o firma care sa iti ofere asigurarea inclusa in rata, astfel incat tu sa scapi de griji.

O alta diferenta majora intre leasing-ul auto si inchirierea unei masini este reprezentata de responsabilitatea intretinerii acesteia. In contextul unui leasing auto, tu te vei ocupa de acest aspect. Astfel, trebuie sa fii pregatit din punct de vedere financiar sa sustii costurile de reparatie atunci cand este cazul. In schimb, pentru inchirierea unei masini, nu tu vei fi cel responsabil, ci firma de rent a car. La WLC rent a car, iti punem la dispozitie asistenta rutiera 24/7 pentru a veni in sprijinul tau chiar si in situatii mai putin placute.

Asadar, atunci cand nevoile iti impun achizitionarea sau inchirierea unei masini, nu uita sa iei in considerare beneficiile pe care decizia finala ti le va oferi. Compania de rent a car WLC iti pune la dispozitie masini de inchiriat in Craiova, dar si in alte orase mari ale tarii.

Similar Posts