Încearcă să mânânci câte o banană pe zi. Citește aici și vei rămâne uimită de ce beneficii are asupra sănătății tale!

Încearcă să mânânci câte o banană pe zi. Citește aici și vei rămâne uimită de ce beneficii are asupra sănătății tale!

author
3 minutes, 2 seconds Read

Bananele conţin trei tipuri de zaharuri: fructoză, zaharoză și glucoză, însă și fibre. Această combinație face ca senzația de sațietate să dureze mult timp.

 Studii recente au arătat că numai două banane pe zi sunt de ajuns după un antrenament obositor de 90 de minute. Acesta este motivul pentru care mulți sportivi recomandă bananele pentru a fi consumate zilnic.

Încearcă să mânânci câte o banană pe zi. Citește aici și vei rămâne uimită de ce beneficii are asupra sănătății tale!Photo credit: robin_24 / Foter / CC BY 


Cu toate acestea, energia nu este singurul beneficiu a acestui fruct minunat, ci poate trata diverse boli:

MahmurealaUn milkshake de banane, îndulcit cu miere te va elibera de durerile de cap într-o secundă. Banana calmează stomacul şi cu ajutorul mierii reglează nivelul de zahăr din sânge, în timp ce laptele calmează şi hidratează organismul.Greaţa de dimineaţăBanana va ajuta la reducerea sau chiar va elimina complet această senzaţie deoarece menține glicemia la un nivel ideal.AnemiaAvând în vedere faptul că acestea sunt încărcate cu fier, bananele afectează formarea hemoglobinei în sânge și astfel ajută la prevenirea sau tratarea anemiei.

Efecte asupra 
creieruluiÎntr-adevăr, bananele au un impact pozitiv asupra creierului. Un studiu realizat asupra a 200 de elevi in Școala Twickenham din Anglia a arătat acest lucru. Pentru un an întreg, în scopul de a finaliza cu ușurință examenul, elevii au mâncat o banană pentru micul dejun și una înainte de
masa de prânz. S-a dovedit că acest lucru a ajutat elevii să învețe şi să se concentreze mai uşor.

Regleaza tensiunea arterială

Acest citric este magnific, deoarece conține foarte puțină sare, dar cantități mari de potasiu, ceea ce este important pentru reglarea tensiunii arteriale. 

Dacă mănânci în mod regulat banane, acestea vor reduce şansele de a face un accident vascular cerebral. DepresieJudecând după rezultatele unui studiu recent realizat în rândul persoanelor care suferă de o formă de depresie, bananele pot fi folosite ca un medicament. Proteina Triptofan  ​​este creditată pentru acest lucru, deoarece creează serotonină, care este încă cunoscută sub numele de hormonul fericirii și al mulțumirii. 

Prin urmare, data viitoare, când ai o stare depresivă uita de pastile si optează la acest fruct fantastic, deoarece conţine vitamina B6 care reglează nivelul de glucoză, și, astfel, îmbunătăţeşte starea de spirit.ConstipațiaCa rezultat al fibrelor conținute, bananele ajută să depăşeşti rapid problema cu constipația fără utilizarea laxativelor.Înţepături de ţânţarPentru a reduce umflarea după o muşcătură de un țânțar sau insecte similare, freacă locul înţepăturii cu coaja interioară a unei banane iar mâncărimea va dispărea.  


Ulcer

ul

Bananele neutraliză aciditatea corpului și reduc iritarea, creând astfel o barieră protectoare în interiorul stomacului.Reglarea temperaturiiÎn multe țări, acest fruct este folosit ca un mijloc de răcire. Femeile gravide din Thailanda consumă regulat banane pentru ca nașterea copiilor să se producă la o temperatură normală.Vindecă acneeaFrecă acneea cu interiorul cojii de banane aproximativ 10 minute. Lasă rămășițele pe faţă câteva minute şi clăteşte. Ar fi ideal dacă te-ai spăla înainte de a merge la culcare. Repetă acest lucru în fiecare zi, până când vei vedea îmbunătățiri.
Vindecă arsura la stomacBananele împreună cu ingredientele sale naturale acționează împotriva acidităţii corpului, ceea ce le face aliatul ideal în lupta împotriva arsurilor la stomac.În concluzie, bananele sunt extrem de benefice și pot fi utilizate pentru a trata numeroase probleme de sănătate. 

Similar Posts