În Hunedoara, au transformat drumul în pârtie de schi și sanie

În Hunedoara, au transformat drumul în pârtie de schi și sanie

author
1 minute, 24 seconds Read

În localitatea Vulcan din județul Hunedoara, un drum de acces județean a fost transformat de către locuitori în pârtie de schi, asta după ce drumul tocmai a fost modernizat în cursul anului trecut, fiind investiți în infrastructură peste 12 milioane de euro. Edilii locali au primit recent o amendă din cauza acestui fapt, de la Ministerul Turismului și Dezvoltării, însă schiorii sau cei care vin la săniuș pe drum, nu pot fi opriți, se plâng autoritățile locale.

În Hunedoara, au transformat drumul în pârtie de schi și sanie

Şoseaua, din localitatea Vulcan, județul Hunedoara, a fost dată în folosință la sfârșitul anului trecut, după ce a fost modernizată cu 12 milioane de lei, bani europeni. Pârtia improvizată i-a costat scump pe edili, care au fost amendaţi cu 2.000 de lei, pentru că i-au lăsat pe oameni să schieze pe drum.

Localnicii din Vulcan sunt extrem de încântaţi de noul drum judeţean. Nu pentru faptul că este bine construit, ci pentru că iarna se transformă într-o pârtie numai bună pentru săniuş.

Cei care merg la plimbare în Pasul Vâlcan sunt obişnuiţi cu cei care folosesc drumul ca mijloc de distracţie.

La sfârşitul lunii noiembrie drumul a fost inaugurat şi dat în folosinţă, în urma reparaţiilor. La Reprezentanţii Ministerului Turismului şi Dezvoltării au aflat de situaţie şi au amendat municipalitatea cu 2.000 de lei. Edilul din Vulcan spune că nu poate opri fenomenul.

„Nu e pericol, se dau cu săniile, cu schiurile, e treaba lor, nu pot să opresc pe nimeni. Şi aici, pe derdeluş, nu pot să opresc pe nimeni”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Similar Posts