În Brașov s-a deschis berăria unde poți să-ți prepari singur berea

În Brașov s-a deschis berăria unde poți să-ți prepari singur berea

author
1 minute, 43 seconds Read

Un brașovean a investit 35.000 de euro în deschiderea unei berării, în care clienții au posibilitatea de a-și prepara singuri berea, după propriile gusturi, capacitatea de producție fiind de 100 de litri pe zi.

În Brașov s-a deschis berăria unde poți să-ți prepari singur berea

Antreprenorul braşovean George Munteanu, cu activităţi în domeniul energiei regenerabile, a investit 35.000 de euro în cea mai nouă berărie din oraş.

„Am plecat pe ideea unei microfabrici de bere, dar mai apoi am transformat-o într-o berărie, unde oamenii pot să vină şi să vadă cum se prepară berea sau chiar să şi-o facă singuri”, a explicat Munteanu.

Tânărul braşovean a explicat că ideea i-a venit după ce a văzut mai multe astfel de localuri în Austria, Elveţia sau Germania, după care a participat chiar la un workshop de fabricare a berii în Elveţia.

„Acolo veneau numai angajaţi din conducerea multinaţionalelor sau avocaţi, oameni care încercau să scape de stress-ul zilnic descoperindu-şi un nou hobby”.

Berea produsă aici poartă numele de Indian Pale Ale și este o marcă indiană de bere.

Istoria berii Indian Pale Ale a început la sfârşitul secolului al XVIII-lea, când englezii încercau să găsească o cale de a o duce în India, dar şi de a putea fi vândută marinarilor care călătoreau pe mare. Problema era că berea nu rezista, din cauza temperaturilor ridicate și a agitației mării.

Asta a făcut ca un berar al acelor vremuri să descopere că o bere puternic alcoolizată nu se strică la fel de uşor, iar folosirea intensă a hameiului îi conferă rezistenţă pentru perioade îndelungate.

Așa a apărut Indian Pale Ale care este amară și mai deschisă la culoare, spre deosebire de berea tradițională care era dulce și de culoare închisă.

„Este o bere englezească la origini, puţin amăruie. Ea se producea în Anglia, dar era trimisă în India, conţinutul mai mare de alcool făcând ca berea să nu se strice”, explică antreprenorul.

Sursa :bzb.ro

Similar Posts