Iată topul celor mai bizare clădiri din lume. Desigur România nu putea să lipsească!

author
2 minutes, 20 seconds Read

Arhitectura modernă este plină de surprize, peste noapte apărând o mulţime de forme şi concepte. Unele dintre ele sunt mai bizare, altele elegante, însă cu siguranţă toate atrag atenţia.

1. Dancing House sau Fred și Ginger este porecla clădirii Nationale-Nederlanden din Praga, Republica Cehă. Acesta a fost proiectată de către arhitectul Vlado Milunić în colaborare cu arhitectul Frank în 1992 și finalizată în 1996. Designul a fost controversat deoarece casa iese în evidență printre clădirile in stil baroc pentru care Praga este renumită.

2. The Crooked House este o clădire în formă de neregulată în Sopot, Polonia. Aceasta a fost construită în anul 2004, are aproximativ 4.000 de metri pătrați și face parte din centrul comercial Rezydent. Acesta a fost proiectat de Szotyńscy & Zaleski, care au fost inspiraţi de ilustrațiile de basm și desenele ale artiştilor Jan Marcin Szancer și Per Dahlberg.

3. Muzeul Corpus este un muzeu interactiv în biologia umană. Acesta se află în apropiere de Oegstgeest în Țările de Jos. Considerat drept „o călătorie prin corpul uman”, muzeul oferă atât educaţie cât și divertisment printr-o combinație de colecții permanente și variabile. Deschis în 2008 de către Regina Beatrix, muzeul este primul muzeu din lume de acest tip.

4. Longaberger este un producător american și distribuitor de coșuri din lemn de arțar de mână. Acesta este unul dintre angajatorii primari în zona din apropierea Dresda, zona Ohio. Compania este situată în prezent în Newark, Ohio.

5. Wonderworks este un centru de divertisment axat pe exponate științifice în cinci locații din Statele Unite. Sloganul companiei este „lasă-ţi imaginaţia să zboare”. Clădirea este proiectată de către arhitectul Terry Nicholson.

6. The Hole House, Texas a fost proiectată de doi artiști: Dan Havel și Dean Ruck, care au văzut în casa abandonată o oportunitate de a reaminti oamenilor cât de fragilă este ţesătura timp-spaţiu.

7. House Attack este situată în inima Vienei. Aceasta este prima piesă de arta modernă.

8. Hotel Marques de Riscal este cea mai veche și cea mai tradițională clădire din Elciegi , Spania. A fost deschisă pentru afaceri în 1860. În 1998 Marques de Riscal devine pionier în ideea de a combina spaţiul de producţie cu un spaţiu de petrecere a timpului liber.

9. Blur Building este un pavilion media la baza lacului Neuchâtel în Yverdon-les-Bains, Elveţia. Clădirea a fost concepută de către Buckminster Fuller.

10. National Architects Union Headquarters, de asemenea se află în acest top. Este situată în centrul Bucureştiului, în piaţa Revoluţiei. Clădirea este făcută din oţel, extrem de modernă, numai că se înalţă dintr-o clădire veche, acesta fiind și motivul pentru care atrage atenţia.

Similar Posts