Iată principalul motiv pentru care nu poți să slabești chiar dacă faci exerciții!

Iată principalul motiv pentru care nu poți să slabești chiar dacă faci exerciții!

author
2 minutes, 15 seconds Read

Somnul ocupă în viața omului o treime, deci este un lucru extrem de important, este o stare fiziologică, de recuperare mentală și fizică, este o perioadă de care toți avem nevoie, este o perioadă de vise când recuperarea și relaxarea organismului este cu totul alta. Cei care dorm sănătos au și o regenerare în pararel și îmbrătrânesc mai greu.7532682

Photo credit: CCFoodTravel.com via Foter.com / CC BY

Să începem cu o ghicitoare simplă: Rareș și Bogdan sunt colegi de cameră și sunt cei mai buni prieteni.

Ei mănâncă aceeași mâncare, au locuri de muncă similare și au început de curând să facă aceleași antrenamente împreună, de asemenea.

Singura diferență între ei se pare, este programul de somn: în timp ce Rareș se odihnește șapte până la opt ore în fiecare noapte, Bogdan are un program de somn neregulat și insuficient pentru a se odihni normal.

Poți să ghicești de ce, dacă exercițiile fizice și regimul lor de nutriție este același, acest lucru poate să fie de succes pentru Rareș și nu pentru Bogdan?

2946377

Singura diferență este somnul. Chiar dacă Rareș și Bogdan fac aceleași exerciții fizice sau au același regim alimentar, rezultatele lor sunt diferite. Dacă doriți să vă modificați stilului de viață, somnul este cheia.

Potrivit celor de la The Washington Post un număr tot mai mare de studii de cercetare au arătat că diversele perturbări asupra somnului pot duce la creșterea în greutate, o mai mare predispoziție asupra anumitor boli, precum și la o scădere a nivelului de testosteron, care este adesea asociată cu stări de depresie și scăderea densității osoase.

În timpul somnului profund muschii corpului se recuperează, are loc regenerarea țesutului rupt în timpul antrenamentelor, iar creierul creează amintiri și curăță organismul de toxine. Fără acest proces, exercițiile fizice și alimentația joacă un rol minor în procesul de slăbire.

„Mulți oameni cred că mușchii se construiesc în sala de sport dar de fapt aceștia se construiesc atunci când dormi,” precizează Chirjeev Sawhney, antrenor personal și manager de fitness la Gym Gold din Arlington.

Și chiar dacă somnul face ca fitness-ul să fie mai realizabil, trebuie să iei în considerare și numeroase alte beneficii: un somn de calitate își poate face mai ușoară ziua la locul de muncă, îți poate prelungi durata de viață, te poate face mai simpatic.

Așa că gândește-te bine: este timpul să ai somnul pe care-l meriți. Nu ai nimic de pierdut, ci numai de câștigat!

Similar Posts