Iată cum poţi identifica alimentele modificate genetic în magazine și piețe

author
1 minute, 13 seconds Read

Până în prezent, nu există o cale sigură și o soluție universală, prin care poţi deosebi alimentele care au suferit modificări genetice, în schimb trebuie să te bazezi pe bunul simț, logică şi instinct, precum și pe propriile cercetări asupra furnizorilor de materii prime, producători de alimente și informații prin intermediul mass-media.

Alimentele modificate genetic sunt mai frumoase, mai rotunde, şi mai strălucitoare. Au dimensiuni egale, culori mai luminoase, fără vânătăi sau daune, fără cicatrici şi semne de deteriorare.

În natură, nu sunt toate la fel. Unele sunt mai mari, unele mai mici, bătucite şi au un aspect mai urât. Uită-te la fructele și legume care au diferite culori, mărimi şi forme. de asemenea, încearcă să le cumperi din pieţe, deoarece în magazin este destul de puţin probabil să găseşti fructe şi legume care nu sunt modificate genetic.

Informează-te pe internet de țările care au un număr mare de alimente modificate genetic şi evită să cumperi produse importate din respectivele ţări.

Alimente modificate genetic sunt mai ieftine, iar alimente sănătoase sunt în general mai scumpe. Vechea regulă care păstrează sănătatea este dieta cu fructe şi legume de sezon, deci consumă legumele şi fructele la timpul lor deoarece în extra sezon riscul esta mai mare ca acestea să fie modificate genetic.

Ai grijă de sănătatea ta!

Similar Posts