4579345

Iată ce iroseşti atunci când arunci tulpina şi frunzele de la broccoli

author
0 minutes, 58 seconds Read

Chiar dacă nu se află printre preferinţele celor mici şi poate nici printre ale noastre, broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume. Lista beneficiilor pe care această legumă o aduce organismului nostru nu are sfârşit.

Cei mai mulţi dintre noi consuma floarea de la broccoli, care este bogată în antioxidanţi, vitaminele A, C și E, calciu și magneziu. Însă, atât frunzele cât şi tulpina acestei plante sunt comestibile şi extrem de bogate în vitamine.

Doar 30 g de frunze de broccoli sunt suficiente pentru a acoperi 90% din doză recomandată de vitamina A, necesară pentru creşterea imunităţii şi pentru îmbunătăţirea vederii.

Aceeași cantitate de frunze de broccoli conține 43% din doză zilnică recomandată de vitamina C, importantă în prevenirea cancerului.

Tulpinile de broccoli au un gust dulce și conţin mai multe fibre decât floarea în sine. Tulpina fierbe mai greu, motiv pentru care trebuie gătită înainte de a adăuga restul legumelor.

Broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume. Mai mult decât atât, te poţi bucura de fiecare parte din această plantă.

Similar Posts