Iată câteva trucuri pe care trebuie să le ştii despre WhatsApp. Te vor ajuta să foloseşti aplicația mai uşor

Iată câteva trucuri pe care trebuie să le ştii despre WhatsApp. Te vor ajuta să foloseşti aplicația mai uşor

author
4 minutes, 47 seconds Read

WhatsApp devine din ce în ce mai populară, fiind folosită de către milioane de români. Cu ajutorul ei poţi să trimiți mesaje sau poze gratuit sau să iniţiezi apeluri gratuit, cu condiţia să ai o conexiune la internet. Iaca câteva trucuri care în mod clar îţi vor fi de real folos data viitoare când o vei utiliza.
Iată câteva trucuri pe care trebuie să le ştii despre WhatsApp. Te vor ajuta să foloseşti aplicația mai uşor
1. Vizualizaţi mesajele chiar dacă ecranul este închis şi telefonul – blocat
Cu ajutorul aplicaţiei WhatsApp puteţi să primiţi nu doar o notificare audio a unui mesaj nou ci și să îl vizualizaţi chiar dacă telefonul este blocat. Pentru activarea acestei opţiune, intraţi în WhatsApp , accesaţi Meniu, apoi Settings > Notifications > Popup Notifications > Only when screen „off”

2. Adăugaţi un shortcut către contactul favorit direct pe ecranul principal
Opţiunea este disponibilă doar utilizatorilor de Android. Iată ce trebuie să faceţi: Lansaţi WhatsApp, identificaţi contactul (grupul) căruia doriţi să-i creaţi shortcut-ul şi apăsaţi lung pe el (2-3 secunde) până se va deschide un meniu din care selectaţi Add chat shortcut. Dacă aveţi mai multe contacte cu care discutaţi frecvent, le puteţi adăuga şi pe acestea, nu sunteţi limitat la un singur shortcut.

3. Schimbaţi numărul de telefon fără să pierdeţi datele
Dacă v-aţi schimbat numărul de telefon, dar vreţi să vă păstraţi conversaţiile şi datele de pe WhatsApp, introduceţi nouă cartelă SIM, după care: dacă aveţi un sistem de operare Android: Lansaţi WhatsApp, intraţi în Meniu (tastaţi pe cele 3 punctuleţe din colţul din dreapta sus), apoi Settings > Account > Change Number. Aici introduceţi actualul număr de telefon în primul câmp activ (arată, de fapt, ca o linie) şi noul număr de telefon în cel de-al doilea câmp. Verificaţi că ambele numere au fost tastate corect, apoi apăsaţi Done.

Pentru iPhone: Paşii sunt asemănători cu cei de mai dus pentru Android. Lansaţi WhatsApp, apoi Settings > Account > Change Number, introduceţi actualul / noul număr de telefon şi apăsaţi Done.

4. Dezactivaţi download-ul implicit al fişierelor foto / video
În mod implicit, toate fişierele ataşate în cadrul conversaţiilor WhatsApp sunt descărcate în telefon, lucru care poate cauza folosirea unei cantităţi de date importante. Dacă doriţi să limitaţi cantitatea de date descărcată în telefon, puteţi dezactiva această setare standard, astfel:

Pentru Android: Deschideţi WhatsApp şi asiguraţi-vă că sunteţi în meniul principal, în care sunt afişate toate contactele Dvs. Intraţi în Meniu > Settings > Chat settings (sau Chats and calls) > Media auto-download. În fereastră la care tocmai aţi ajuns, debifați toate opţiunile existente, pentru toate situaţiile prezente (sau alegeţi configuraţia care vi se potriveşte cel mai bine): When using mobile data / When connected on Wi-Fi / When roaming.

Pentru iPhone: Similar cu Android, aşadar Meniu > Settings > Chats > Disable the switch for Save Incoming Media

Tot în legătură cu folosirea datelor, dacă vreţi să aflaţi detalii despre modul în care folosiţi WhatsApp, intraţi în Settings > Account > Network Usage şi veţi descoperi nu doar nivelul de date consumat, dar şi alte informaţii interesante, de exemplu câte mesaje aţi trimis sau aţi primit de-a lungul timpului.

5. Opriţi temporar mesajele unui anumit contact / grup (Mute)
Puteţi, practic, da „ignore” unui contact sau grup. Pentru aceasta deschideţi aplicaţia, găsiţi contactulul pe care vreţi să îl băgaţi în blacklist accesaţi-i opţiunile şi alegeţi View contact (Android) său Contact Info (iPhone), apoi activaţi opţiunea Mute. În acel moment, veți vedea un pop-up cu 3 opţiuni din care puteţi selecta perioada în care nu veţi mai primi notificări de la respectivul contact: 8 ore, o săptămână sau 1 an. Nu uitaţi să debifați opţiunea Show notifications! Astel, opţiunea Mute este o alternativă foarte bună la blocarea definitivă a unui contact sau la oprirea totală a notificărilor.

6. Dezactivarea opţiunii de confirmare a citirii mesajului („Read receipts”) În varianta standard, WhatsApp permite expeditorului să vadă dacă destinatarul mesajului a citit ceea ce i-a fost transmis. Un lucru foarte util pentru cel care trimite mesajul, dar care-l poate pune în situaţii neplăcute pe cel care l-a primit, în cazul în care dintr-un motiv sau altul nu doreşte sau nu poate să răspundă. Aşadar, dacă doriţi că cei ce vă trimit mesaje pe WhatsApp să nu ştie dacă le-aţi citit sau nu, puteţi dezactiva această opţiune („Read receipts”), astfel:

Android / iPhone: Settings > Account > Privacy > debifaţi opţiunea Read receipts

Trebuie să vă spunem că acest lucru va face că nici Dvs. să nu mai puteţi beneficia de posibilitatea de a ştii dacă cei cărora le-aţi trimis mesaje pe WhatsApp le-au citit sau nu.

7. Dezactivarea opţiunii de a dezvălui ultima activitate („Last seen”)
În fine, dacă tot am vorbit despre modalitatea de a ascunde faptul că aţi citit un mesaj, o acţiune similară este şi cea de a ascunde ultima activitate în WhatsApp. O puteţi activa tot prin intermediul Settings > Account > Privacy, apoi Last Seen, iar dintre cele 3 opţiuni disponibile, bifaţi Nobody. Valabil atât pentru Android cât şi pentru iPhone.

Similar Posts