Iată câteva lucruri mai puţin cunoscute despre bere

author
1 minute, 55 seconds Read

Berea a fost descoperită cu mii de ani în urmă, iar astăzi este un aliment foarte des consumat pentru interacţiunea socială, întâlnirea cu prietenii, relaxare, deconectare dar şi pentru gustul ei răcoritor şi plăcut.

Iată câteva lucruri mai puţin cunoscute despre această băutură

1.Londra a fost inundată la propriu cu bere în anul 1814, când la The Meux and Company Brewery , o cuvă cu 610.000 de litri de bere s-a prăbușit, peste alte cuve care, la rândul lor, s-au prăbușit, astfel că, 1.470.000 litri de bere au distrus străzi întregi din Londra. În urma impactului doua case au fost distruse şi opt persoane au decedat

2.În trecut, muncitorii care lucrau la ridicarea piramidelor erau răsplătiţi cu şase litri de bere deoarece aceasta era considerate o sursă nutritivă şi în acelaşi timp răcoritoare

3.Acest sistem de plată se practică şi în Mesopotamia, unde berea era cea mai consumată şi îndrăgită băutură. În schimb, acest lucru încă se întâmplă în Amsterdam, unde, muncitorii primesc aproximativ 5 halbe de bere pe zi.

4.Cea mai tare bere conţine 67,5% alcool. Este o bere scoţiană numită Snake Venom.

5.Cea mai veche reţetă de bere datează încă de acum 5000 de ani. A fost descoperită o reţetă scrisă pe o tăbliţă din lut în Irak.

6.În Mesopotamia femeile sunt cele care produc şi deţin tavernele şi este interzis accesul bărbaţilor. Se consideră că berea a fost inventată de către femei.

7.Berea era mult mai mult consumată decât apa potabilă în Evul Mediu deoarece berea era considerată mai sigură datorită conţinutului de alcool.

8.Berea şi marihuana sunt înrudite, chiar dacă pare absurd este cât se poate de real. Hameiul şi marihuana fac parte ambele din familia de plante Cannabaceae.

9.Berea este considerată bună în prevenţia bolilor cardiace, iar studii recente arată că aceasta ar avea proprietăţi anti-cancerigene, însă nu consumată în cantităţi mari.

10.Patru săptămâni este declarată ca fiind cea mai lungă perioadă de mahmureală de până acum. Recordul este deţinut de către un scoţian cu vârsta de 37 ani care a consumat nu mai puțin de 35 litri de bere.

Sursa: Webcultura

Similar Posts