Iată câteva lucruri inedite despre Elveţia, ţara cu cel mai înalt nivel de trai

Iată câteva lucruri inedite despre Elveţia, ţara cu cel mai înalt nivel de trai

author
1 minute, 37 seconds Read

Elveţia este un loc sigur, renumit pentru peisajele de poveste şi de nivelul mare de trai. Însă chiar și aici sunt multe reguli şi multe lucruri mai puţin cunoscute.

Iată câteva lucruri inedite despre Elveţia, ţara cu cel mai înalt nivel de trai

Iată câteva dintre ele:

1.Elveţia este pregătită în cazul unui război nuclear. Acest stat a construit buncăre speciale care pot găzdui întreaga populaţie

2.Gardurile care separă sensurile de mers sunt detaşabile, astfel că toate drumurile pot deveni piste de aterizare sau decolare în cazului unui conflict militar.

3.Datorită suprafeţei mici a ţării, nici un avion nu a putut să atingă viteza sunetului, asta deoarece pentru a prinde această viteză, avionul ar trebui să părăsească teritoriul ţării şi să între în spaţiul aerian al altor ţări vecine.

4.Chiar dacă aceasta este o ţară mică are patru limbi oficiale diferite: germana, elveţiană care este complet diferită faţă de cea vorbită în Germania, franceza, italiana şi retoromana.

5.Ciocolata în acest stat este într-adevăr inedită şi extrem de gustoasă. Sunt producători de ciocolată care au făcut ciocolată cu aur comestibil.

6.Maşinile din Elveţia sunt foarte bine îngrijite, asta pentru că, amenzile sunt foarte mari în caz contrar.

7.Sistemul de transport este foarte fluid şi ieftin. Cu un singur bilet te poţi plimba o zi întreagă cu orice fel de mijloc de transport, fie că este vorba de autobuz,tren sau vapor.

8.În cazul unui conflict militar, dacă Elveţia doreşte să blocheze accesul în ţară, o poate face cu ajutorul unui număr redus de soldaţi, deoarece tunelele şi multe dintre autostrăzi sunt dotate cu tuburi de oţel care pot fi ridicate cu doar o apăsare de buton

9.Rata şomajului din Elveţia este probabil cel mai scăzut din toată lumea. În plus, ajutorul de şomaj se plăteşte timp de doi ani şi include şi concediu plătit.

Sursa: Incont

Similar Posts