Iată cât de periculoase sunt beţișoarele de urechi!

Iată cât de periculoase sunt beţișoarele de urechi!

author
1 minute, 13 seconds Read

De cele mai multe ori folosim beţișoare de urechi pentru a ne curăţa în urechi, însă conform specialiştilor acest lucru nu este tocmai indicat, deoarece poate duce la probleme de sănătate şi chiar la pierderea auzului.

Iată cât de periculoase sunt beţișoarele de urechi!

În cazul în care ai un dop de ceară în urechi, folosirea beţişorului va face ca acesta să se taseze şi va fi mult mai dificil de înlăturat ulterior, asta dacă nu între timp îţi afectează şi timpanul.

Ceară de urechi îşi are rolul ei în sănătatea urechii: „Scopul ei este să mențină canalul urechii curat”, declară Douglas Backous, M.D.

De asemenea, este importantă deoarece are proprietăţi antibacteriene şi funcţionează ca un lubrifiant.

În momentul în care aceasta se usucă este suficientă mişcară capului, iar ceara va fi împinsă în exterior, însă dacă vrei să o înlături intenţionat ceara se va afunda tot mai mult, unde se va bloca. Acest dop atrage bacterii, ciuperci şi viruşi.

Când ajungi să simţi că urechea îţi este înfundată şi auzul este mai slab înmoaie dopul de ceară din ureche cu ajutorul uleiului de masă. Pune câteva picături în ureche şi lasă să acţioneze câteva minute. După câteva astfel de repetări mergi la un medic specialist pentru a îndepărta ceara.

Îndepărtarea dopului deja înmuiat va fi mai uşoară şi mai puţin dureroasă.

Similar Posts