Iată care sunt cele mai înalte clădiri din lume

author
2 minutes, 6 seconds Read

În ultimul timp tehnologia a avansat extraordinar de mult. Statele se întrec cu gadgeturi şi clădiri din ce în ce mai avansate şi mai spectaculoase. Clădirile, fie că sunt concepute pentru a oferi locuinţe pentru cât mai mulți oameni, fie că sunt făcute doar pentru a demonstra care ţara este mai puternică, acestea devin din ce în ce mai înalte şi mai spectaculoase.

Cele mai multe astfel de clădiri se află în China, ţara cu cea mai mare populaţie de pe glob.

Iată cele mai înalte 10 clădiri din lume:

În primul rând o să aduc vorba despre o clădire din Arabia Saudită, o clădire pe care nu o să o includ în top deoarece încă este în construcţie. Însă, această clădire, dacă vă ieşi conform proiectului, va fi cea mai înaltă clădire, cu o înălţime de 1 kilometru.

Aceasta va costa în jur de 1.23 miliarde de dolari, va purta numele de Kingdom Tower şi va avea nevoie de aproximativ 80.000 de tone de oţel.

1. Pe locul întâi, momentan, se află Burj Khalifa Tower din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Această clădire are o înălţime de 828 metri şi un număr de 160 etaje.

2. Locul doi este ocupat de o clădire din Taipei, Taiwan, numită Taipei 101 cu o înălţime de 508 metri şi 101 etaje.

3. Cu o înălţime de 492 metri şi 101 etaje, Shanghai World Financial Center din orasul cu acelasi nume ocupă locul trei.

4. Acest loc este ocupat tot de o clădire din China, din Hong Kong mai exact. Impresionanta clădire, International Commerce Centre, are o înălţime de 484 metri şi un număr de 118 etaje.

5. Simbolul Malaeziei este Turnul Petronas. Acesta are o înălţime de 452 metri şi 88 etaje.

6. Nanjing Greenland Complex este un zgârie-nori de 450 de metri, finalizat în 2010 în Nanjing, China. Clădirea are 89 etaje şi cuprinde spaţii comerciale, birouri, restaurante şi un hotel.

7. În Chicago, SUA se află Turnul Willis cu o înălţime de 442 metri şi 110 etaje. Aceasta este cea mai veche astfel de clădire.

8. Guangzhou Twin Towers Wet Tower din Guangzhou, China a fost finalizat în 2009, are 432 metri înălţime şi 103 etaje.

9. Locul nouă este ocupat de Trump International Hotel and Tower din Chicago are 423 metri înălţime şi 92 de etaje.

10. Pe ultimul loc în acest clasament se află Jin Mao Building din Shanghai, China, inaugurat în 1999. Acesta are 421 metri înălţime şi 88 de etaje.

Similar Posts