Iată 10 SEMNE care îți semnalează dacă ai deficit de MAGNEZIU în organism

Iată 10 SEMNE care îți semnalează dacă ai deficit de MAGNEZIU în organism

author
1 minute, 20 seconds Read

Te simţi obosit, dar în acelaşi timp nu poți să dormi? Ești agitat, depresiv sau nervos? Acestea sunt doar câteva dintre semnele unei lipse de magneziu.Iată 10 SEMNE care îți semnalează dacă ai deficit de MAGNEZIU în organism

Photo credit: iwona_kellie / Foter / CC BY-NC-SA

Magneziul ajută la reglarea calciului, potasiului şi sodiului din corpurile noastre. Magneziul este esențial pentru sănătatea celulară și pentru buna funcționare a peste 300 de funcții biochimice din organism. Toţi aceşti antioxidanţi sănătoşi pe care îi consumi pentru a-ţi menține o stare de sănătate bună, nu au nici un efect dacă nu există magneziu să îl sintetizeze.

Doar aproximativ 30% dintre adulţi consumă doza zilnică recomandată de magneziu.

Există numeroase simptome atunci când apare deficitul de magneziu. Dacă ai oricare dintre acestea, ar fi timpul să îţi faci câteva analize.

Pierderea poftei de mâncare Insomnie Anxietate Depresie Neliniște Oboseală Infertilitate Mirosul urât al transpiraţiei Poftă de ceva dulce Dificultăți de concentrare

Problemele tiroidiene

Grupurile cele mai susceptibile de a fi afectate de deficiențe de magneziu sunt cele cu diabet zaharat de tip II, persoanele în vârstă, precum și persoanele care beau prea mult.

Iată ce trebuie să consumi pentru a creşte nivelul de magneziu din organism:

Seminţe de floarea soarelui Spanac Migdale Seminţe de susan Orez brun

Semințe de dovleac prăjite

De asemenea, poţi încerca si următoarele:

-Consumă picături ionice de magneziu -Aplică ulei de magneziu pe pielea ta

-Adaugă sare în băile fierbinţi pe care le faci

Similar Posts