Grădina Zoologică din Braşov se deschide la sfârşitul lunii septembrie

author
2 minutes, 30 seconds Read

Grădina Zoologică din Braşov a fost în renovări timp de patru ani, lucrările de renovare fiind începute încă din anul 2011.

Investiţia făcută pentru renovare se ridică undeva la 32 de milioane de lei, 10 milioane de lei fiind obţinuți de la bugetul local şi 22 milioane de la Ministerul Mediului. Chiar dacă Gradina Zoologică a fost închisă atâta timp lucrările nu sunt finalizate şi vor continua şi după ce aceasta va fi deschisă publicului.

„O parte dintre lucrări se vor mai desfăşura şi după redeschiderea obiectivului. Unele sunt prevăzute în proiectul iniţial, altele urmează să fie finanţate de la bugetul local, ţinând cont că şi vremea a fost neprielnică în această vară şi ne-a întârziat foarte mult. În ultima perioadă, au fost unele probleme cu mutarea animalelor în noile spaţii, pentru că nu este aşa de simplu, să le scoţi pe o poartă şi gata. Numai pentru transferul urşilor a fost nevoie de o săptămână, pentru că unul dintre ei, cel mai mare, bloca intrarea şi a fost nevoi de o săptămână să îl convingem să iasă. De asemenea, au fost probleme şi cu felinele, astfel că a fost nevoie de tranchilizarea unora dintre animale, operaţiune care nu este deloc simplă”, a declarat George Scripcaru primarul Braşovului.

Tarifele sunt pentru toate buzunarele: 5 lei pentru copii, 10 lei pentru adulţi, iar în cazul grupurilor se va plăti 4 lei pentru copii şi 8 lei pentru adulţi.

Parcul este foarte mare, se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare şi va fi mai mult decât o grădină zoologică, va fi un parc natural, animalele vor fi în libere: „Este vorba în primul rând de o schimbare de concept, de la o simplă grădină zoologică unde poţi vedea nişte animale, la un spaţiu de agrement şi instruire. Cred că Grădina Zoologică Braşov va deveni cea mai frumoasă şi cea mai vizitată grădină zoologică din România. Ne-am propus să atragem foarte mulţi copii, iar cu dotările pe care le vom avea, ei vor putea să petreacă aici chiar şi o zi întreagă, împreună cu părinţii sau cu colegii din clasă, să vadă animale sălbatice sau cum se îngrijesc animalele domestice, exact ca într-o gospodărie ţărănească. Ar putea chiar să ţină şi unele ore de la şcoală sau de la grădiniţă aici “, a mai adăugat primarul.

Grădina va avea şi un loc de joacă pentru copii, de asemenea va fi prevăzută cu un planetariu care vă adăposti un spital veterinar, o cofetărie şi birourile angajaţilor. Spitalul veterinar va permite şi accesul din exterior al animalelor fiind dotat cu cameră de gardă, sală de aşteptare, cabinete medicale şi va oferi consultaţii preliminare, cabinet de tratament, radiologie, ecografie veterinară, cabinet de chirurgie, cabinet de ortopedie, maternitate veterinară.

Similar Posts