Goji, fructele minune pentru sănătatea ta

author
2 minutes, 3 seconds Read

Poate nu aţi ştiut că fructele de culoare roşie asemănătoare stafidelor originare din China sunt folosite de mult în medicina tradiţională pentru îmbunătăţirea vederii, prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale, întărirea sistemului imunitar şi pentru a ameliora simptomele de oboseală.

De-a lungul timpului, consumul regulat al fructelor de goji are efecte pozitive asupra sănătăţii dumneavoastră.

Fructele au un conţinut crescut de antioxidanţi, de vitaminele B şi A şi sunt o sursă bogată în fibre ceea ce ajută în procesele de detoxifiere. O porţie de goji nu are decât 100 de calorii motiv pentru care sunt indicate în curele de slăbire.

Printre beneficiile fructelor de goji se numără şi: -reduc unele tumori şi efectele neplăcute ale chimioterapiei; -ajută în bolile autoimune; -ajută în caz de boli inflamatorii, reumatism, artrită, etc ; -ajută în bolile respiratorii, astm bronșic, tuse convulsivă; -reduc oboseala şi cresc concentrarea, acţionând ca un energizant natural; -cresc libidoul; -reglează glicemia şi nivelul colesterolului de sânge; -reduc stresul; -previn apariţia bolilor de ochi;

-aliat de nădejde al curelor de slăbire.

Cum se consumă corect fructele de goji:
Este indicat ca în primele 3 zile să se consume câte 5 fructe goji pe zi, apoi cantitatea se poate dubla. S-ar putea să apară o stare de rău, astfel încât este indicat să se reducă cantitatea la jumătate.

Pentru că fructele goji echilibrează aportul de nutrienţi şi oxigen în organism acest lucru poate să ducă la apariţia unor simptome neplăcute în primele zile de consum. Este posibil să simţiţi nevoia de a merge des la toaletă, o stare de oboseală psihică şi de somnolenţă, însă aceste simptome dispar după 14 zile. Este perioada de acomodare a organismului.

După aceea veţi începe să simţiţi efectul fructelor de goji. Starea generală de sănătate se vă îmbunătăţii şi veţi căpăta mai multă energie. Cu timpul veţi putea consuma câte 8 grame de fructe goji de două ori pe zi, dimineaţa şi seară.

Consumul fructelor de goji în scop terapeutic se face în situaţiile în care tratamentele convenţionale nu au dat niciun rezultat. În scop terapeutic se pot consuma maxim 100 de grame de fructe pe zi, înainte de micul dejun.

Beţi multă apă pe parcursul tratamentului pentru că fructele goji pot să favorizeze constipaţia.

Similar Posts